15:29 17.09.2019

"Метінвест" має намір викупити єврооблігації на $440 млн і випустити нові

2 хв читати
"Метінвест" має намір викупити єврооблігації на $440 млн і випустити нові

 Гірничо-металургійна група "Метінвест" оголосила про пропозицію (оферту) викупити за грошові кошти єврооблігації на $440 млн з випуску на $944,515 млн із погашенням у 2023 році й купоном 7,75% і випустити нові облігації.

"Метою оферти є проактивне управління погашенням боргу, продовження термінів погашення боргу та зниження ризиків рефінансування", - наголошується в повідомленні "Метінвесту" на Ірландській фондовій біржі.

Згідно з повідомленням, ціна викупу для тих, хто погодиться продати до 30 вересня, становить 106% від номіналу плюс накопичені відсотки.

Прайсинг нових єврооблігацій заплановано оголосити якомога раніше після 30 вересня за підсумками заявок на викуп, підбити підсумки оферти - близько 16 жовтня, щоб виконати всі розрахунки 17 жовтня.

Як повідомило "Інтерфаксу" джерело в банківських колах, "Метінвест" проведе зустрічі з інвесторами в США, Великій Британії та континентальній Європі, починаючи з 18 вересня. Організаторами призначені Deutsche Bank, Natixis і UniCredit. Компанія має намір розмістити доларові євробонди терміном обігу 8-10 років, а також розгляне можливість траншу в євро на п'ять-сім років.

Спільними дилер-менеджерами угоди призначені Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Natixis і UniCredit Bank AG.

Як повідомлялося, Metinvest B.V. (Нідерланди), материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", у січні-червні 2019 року знизила чистий прибуток на 39% порівняно з аналогічним періодом 2018 року - до $408 млн.

Згідно з оприлюдненими 16 вересня компанією попередніми неаудованими проміжними фінансовими результатами за перше півріччя-2019, її виручка за звітний період скоротилася на 6% - до $5,818 млрд, EBITDA знизилася на 33% - до $890 млн.

Загальна заборгованість компанії за січень-червень 2019 року практично збереглася на рівні кінця 2018 року - $2,753 млрд. При цьому обсяг коштів також практично не змінився і становить $279 млн. Чистий борг зберігся на рівні $2,474 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА