12:34 24.09.2019

Зеленський підписав закон про зменшення тиску на бізнес, включаючи декриміналізацію фіктивного підприємництва

2 хв читати
Зеленський підписав закон про зменшення тиску на бізнес, включаючи декриміналізацію фіктивного підприємництва

 Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1080 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу щодо зменшення тиску на бізнес, що також передбачає декриміналізацію фіктивного підприємництва.

Як повідомляє у вівторок прес-служба глави Української держави, ухвалений парламентом 18 вересня закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес", зокрема, вилучає з КК статтю 205 про фіктивне підприємництво, яка є інструментом зловживань із боку правоохоронних органів.

"Таким чином документ запроваджує більш гуманну модель відповідальності за ухиляння від сплати податків, а також зменшує адміністративний тиск на бізнес в Україні. Очікується, що після відмови від карального контролю за ухиленням від сплати податків у нашій державі буде більш сприятливе середовище для підприємців", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 18 вересня Верховна Рада схвалила в цілому законопроект №1080 про внесення змін до КК та КПК щодо зменшення тиску на бізнес, який також передбачає декриміналізацію фіктивного підприємництва.

Законопроект, зокрема, вилучає ст.205 КК, яка визнає кримінально караним створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або провадження видів діяльності, щодо яких є заборона.

Крім того, згідно з документом, втричі підвищується нижня планка для притягнення до відповідальності за ст. 212 КК (ухилення від оподаткування).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА