07:19 28.09.2019

S & P підвищило рейтинг України до "B"

2 хв читати
S & P підвищило рейтинг України до "B"

S & P підвищило рейтинг України до "B"

(Розширена, додані абзаци після 4-го)

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Міжнародне рейтингове агентство S & P Global Ratings підвищило довгострокові суверенні рейтинги України в іноземній і національній валюті з "B-" до "B", а рейтинги за національною шкалою в Україні - з "uaBBB" до "uaA", підтвердивши короткострокові рейтинги на рівні "B".

Як наголошується в повідомленні агентства в ніч на суботу, це рішення пов'язане з покращеним макроекономічним управлінням, накопиченням валютних резервів, прискоренням зростання і скороченням бюджетного дефіциту.

"Новий уряд, схоже, прихильний справі збереження макроекономічної стабільності, лібералізації економіки і забезпечення нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ)", - вважають аналітики агентства.

S & P вказує, що прогноз щодо рейтингів "стабільний".

"Прогноз відображає наші очікування того, що новий уряд України збереже макроекономічні реформи останніх років, тоді як економіка відновлюється, а загальний державний борг стосовно ВВП знижується. В результаті Україна повинна зберегти доступ до внутрішніх і міжнародних ринків капіталу, що дозволить їй забезпечити погашення комерційних боргів до 2020 року", - йдеться в повідомленні агентства.

Аналітики позитивно оцінюють намір нового уряду поліпшити бізнес-клімат і зняти мораторій на продаж сільськогосподарських земель. На думку агентства, заходи можуть привести до збільшення обсягів іноземних інвестицій в Україну, це сприятиме зростанню економіки і зменшенню вразливості до зовнішніх викликів.

Подальше підвищення рейтингу можливе, якщо зростання економіки і показники в бюджетному і зовнішньоекономічному секторах перевищать прогнози агентства, йдеться в документі. S & P також розглядає можливість підвищення суверенних рейтингів, якщо інфляція наблизиться до цільових показників НБУ, або якщо кредитування в секторі зростатиме і обмеження на рух капіталу будуть скасовані.

Водночас тиск на рейтинги у бік зниження може зрости, якщо почнуться перебої з пільговим фінансуванням (МВФ, СБ, Єврокомісії тощо - ІФ) або доступ до ринків капіталу протягом наступного року поставить під питання здатність України покривати великі зовнішні виплати. "Це, зі свого боку, може статися, якщо уряд відмовиться від ключових реформ", - зазначають аналітики агентства.

"Підвищення суверенного кредитного рейтингу S & P, слідом за Fitch, означає, що провідні кредитні рейтингові агентства світу відзначають прогрес України. Ризики навколо України зменшуються, і наша країна стає більш привабливою для іноземних інвесторів, що сприяє зменшенню вартості позикових коштів до бюджету України. Ми будемо продовжувати працювати над поліпшенням бюджетної політики і збереженням макроекономічної стабільності в Україні", - прокоментувала підвищення рейтингу на сайті Мінфіну міністр фінансів Оксана Маркарова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА