21:00 04.10.2019

Імпортний "секонд хенд" у вересні зайняв більш ¾ ринку легкових авто

2 хв читати
Імпортний "секонд хенд" у вересні зайняв більш ¾ ринку легкових авто

Українці у вересні зареєстрували 23 тис. ввезених з-за кордону вживаних легкових автомобілів, що в 3,2 рази перевищило реєстрацію нових легкових авто за той же місяць, повідомляє "Укравтопром".

У порівнянні з вереснем минулого року реєстрація імпортованих вживаних легкових авто зросла в 2,3 рази, а їхня частка на первинному ринку збільшилася до 76% з 60%.

Найпопулярнішим вживаним автомобілем місяця був Volkswagen Passat - зареєстровано 1460 од. Другим став Renault Megane з реєстрацією 1315 авто, на третьому місці Skoda Octavia з результатом 1203 розмитнених і зареєстрованих авто.

Далі в рейтингу Volkswagen Golf, в активі якого 912 реєстрацій, а замикає п'ятірку лідерів первинного ринку легкових автомобілів з пробігом Ford Focus - 798 од.

За даними асоціації, всього з початку року українську прописку отримали 321,6 тис. ввезених з інших країн старих легкових авто, що в 4,5 рази більше, ніж роком раніше. Одночасно, ринок нових легкових автомобілів за той же період склав усього 61,7 тис. машин.

Як повідомлялося, Верховна Рада України в травні відстрочила введення штрафних санкцій для власників автомобілів на іноземній реєстрації (ввезених з 1 січня 2015 року), продовживши період їх розмитнення без штрафів до 21 серпня поточного року (раніше - до 21 травня), проте, за даними ДФС, після цього кількість оформлених автомобілів на єврономерах значно скоротилася.

Однак 12 вересня Верховна Рада знову відклала на 90 днів застосування цих штрафних санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА