20:21 19.10.2019

Милованов назвав ситуацію із зупинкою тютюнового заводу BAT шантажем держави виробником

2 хв читати
Милованов назвав ситуацію із зупинкою тютюнового заводу BAT шантажем держави виробником

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов вважає, що тютюнові компанії, котрі працюють в Україні, шантажують уряд закриттям бізнесу з метою поліпшення умов.

"Тютюнові компанії хочуть кращих умов і шантажують уряд закриттям бізнесу", - написав він на своїй сторінці а соцмережі Facebook.

За словами Милованова, тютюнові компанії замість того, щоб сісти разом з урядом і вирішити проблему контрафакту і тіньового ринку, кажуть - "залиште статус-кво".

"Там йде боротьба і шантаж. У ВР є пропозиція жорсткого регулювання прибутку дистриб'юторів. Причина - тіньовий ринок і дистриб'ютор-монополіст. Кажуть, пов'язаний з виробниками. Наскільки це правда - не знаю. Чому дистриб'ютора-монополіста, який працює "в сіру", захищають виробники - мені незрозуміло. Водночас, я вважаю неправильним боротися з монополістом через пряме регулювання цін. Для цього є антимонопольний комітет", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, British American Tobacco (BAT), один з найбільших у світі виробників тютюнової продукції, 11 жовтня 2019 року зупинив виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області.

Компанія вказала, що причиною є прийнятий Верховною Радою законопроект №1049 з нормою про державне регулювання торгової націнки на їхні товари.

Раніше "Філіп Морріс", "Джей Ті Інтернешнл Компанії", "Брітіш Американ Тобакко" і "Імперіал Тобакко" розглядають можливість скорочення виробництва і подальшого закриття фабрик на території України через прийняття Верховною Радою законодавчої норми про державне регулювання торгової націнки на їх товари.

Прийнятий 4 жовтня у другому читанні законопроект №1049 про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових і роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

Після цього Рада підприємців при Кабінеті міністрів звернулася з проханням до президента Володимира Зеленського накласти вето на законопроект про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (№1049), оскільки він позбавляє підприємства права встановлювати ціни на тютюнові вироби.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА