15:13 21.10.2019

Мінекоенерго розраховує на своєчасне укладення дев’яти УРП, заявляє про проведення у 2020 році нових конкурсів

2 хв читати

Міністерство енергетики та захисту довкілля розраховує на укладення угод про розподіл продукції (УРП) із переможцями конкурсів із дев'яти вуглеводневих ділянок відповідно до встановлених законодавством термінів.

Про це повідомив заступник міністра енергетики та захисту довкілля з питань європейської інтеграції Костянтин Чижик.

Під час круглого столу "Перспективи укладення угод про розподіл продукції та їх виконання", який відбувся минулої п'ятниці, він відзначив наявність у міністерства проблем із необхідною для оперативного розгляду документів кількістю кадрів.

"Щойно до нас наприкінці минулого тижня (позаминулого станом на 21 жовтня - ІФ) надійшли всі документи, ми відразу направили їх на узгодження до відповідних ЦОВВ (центральні органи виконавчої влади - ІФ). Наразі всі документи їм передано. В передбачені терміни вони нададуть свої пропозиції та коментарі. Ми розуміємо, що таке УРП, скільки там технічних деталей та інформації, але поки що в міністерстві є тільки дві людини, які опікуються цим питанням. Ми, зі свого боку, підсилюємо свої кадрові ресурси. Сподіваюся, вийдемо (на укладання угод - ІФ) до відповідних встановлених законом термінів", - сказав він.

Чижик також додав, що наступного року у міністерстві передбачено додаткове кадрове посилення структурного підрозділу, що опікується УРП.

"Це питання не тільки цих дев'яти ділянок, а й питання залучення інвестицій у нові ділянки, конкурси за якими буде оголошено і, сподіваюся, успішно проведено до кінця наступного року", - наголосив заступник міністра.

Як додав у свою чергу виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Роман Опімах, проблематичними також є терміни для проведення оцінки впливу проектів із видобутку вуглеводнів на навколишнє середовище та отримання погодження від обласних рад.

"Що стосується законодавства: протягом трьох місяців мають відбутися і проведення за кошти держави дев'яти оцінок впливу на навколишнє середовище (стосується площі 11 тис. кв. км), і отримання погодження від облрад цих проектів. Досить стислі терміни. Проекти є складними - 3 тис. сторінок. Крім того, всім нам відома історія співпраці з облрадами, вона була досить негативною, особливо з деякими із них", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА