14:25 24.10.2019

НБУ знизив облікову ставку з 16,5% до 15,5%

1 хв читати
НБУ знизив облікову ставку з 16,5% до 15,5%

Національний банк України (НБУ) вирішив з 25 жовтня знизити облікову ставку до 15,5% річних із 16,5% річних, на якому вона перебувала з 6 вересня цього року.

"Національний банк продовжує цикл пом'якшення монетарної політики, оскільки бачить стійку тенденцію до уповільнення інфляції до цілі 5%", - зазначено у повідомленні центробанку в четвер.

Правління НБУ зазначило, що в основі цієї стійкої тенденції - поступове ослаблення фундаментального тиску на ціни, ознакою якого є стрімке уповільнення базової інфляції.

"Жорстка монетарна політика стала однією з причин зміцнення обмінного курсу та поліпшення інфляційних очікувань. Це помітно позначається на цінах і перевищує вплив факторів, які навпаки тиснуть на ціни в бік підвищення, зокрема вплив все ще стійкого споживчого попиту", - зазначає регулятор.

За його прогнозами, інфляція цього року знизиться до 6,3%, а наступного увійде до цільового діапазону і досягне середньострокової 5% наприкінці 2020 року.

"Як і раніше, найбільш різке зниження облікової ставки очікується протягом 2020 року разом із поверненням інфляції до цільового діапазону та поліпшенням інфляційних очікувань", - наголошується у повідомленні НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА