12:04 25.10.2019

МАУ у зв'язку з негативною рентабельністю припиняє польоти до Аммана, Мінська і Риги та призупиняє до Пекіна

3 хв читати
МАУ у зв'язку з негативною рентабельністю припиняє польоти до Аммана, Мінська і Риги та призупиняє до Пекіна

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) скорочує програму польотів у зв'язку з необхідністю оптимізації витрат компанії та повернення у зону беззбитковості.

Як повідомила прес-служба МАУ в п'ятницю, зокрема, авіакомпанія припиняє виконання рейсів до Аммана (Йорданія), Мінська (Республіка Білорусь) і Риги (Латвія).

Крім того, буде припинено повітряне сполучення між Києвом і Пекіном (Китай), а частоту польотів за маршрутом Київ-Бангкок (Таїланд) буде скорочено до трьох щотижневих рейсів. Планується також скоротити виконання дублюючих нічних рейсів і дублюючих денних рейсів МАУ зі східних напрямках.

Такі зміни, згідно з повідомленням МАУ, набудуть чинності 16 листопада 2019 року та діятимуть "аж до вироблення урядом України ефективного рішення зі створення рівних конкурентних умов для українських та іноземних перевізників під час виконання рейсів із обльотом території Російської Федерації".

"Авіакомпанія МАУ запропонує пасажирам зміну маршруту перевезення за наявності такої можливості або повернення вартості квитка, якщо зміна маршруту є неможливою або пасажир відмовляється від запропонованого альтернативного рейсу", - пояснили у компанії.

Крім того, згідно з повідомленням авіакомпанії, всі регулярні рейси МАУ у пункти західної Європи виконуватимуться в денний час із вильотом із Києва у проміжку 09:30-10:30 і прильотом до Києва у проміжку 17:30-18:30 за місцевим часом.

Частота польотів між Києвом і Брюсселем (Бельгія), Копенгагеном (Данія), Стокгольмом (Швеція), Краковом (Польща) та Мадридом (Іспанія) зросте до щоденної. Двічі на день виконуватимуться рейси за маршрутами Київ-Лондон (Великобританія) та Київ-Вільнюс (Литва).

Регулярні рейси МАУ у Каїр (Єгипет), Дубаї (ОАЕ), Анкару, Ізмір (обидва - Туреччина), Єреван (Вірменія), Баку (Азербайджан) і Тегеран (Іран) виконуватимуться в нічний час із вильотом із Києва у проміжку 20:00-21:00 і прильотом до Києва у проміжку 07:30-08:45 за місцевим часом. Польоти у Тель-Авів (Ізраїль), Стамбул (Туреччина) і Тбілісі (Грузія) виконуватимуться декілька разів на день.

При цьому авіакомпанія МАУ продовжуватиме забезпечувати регулярне повітряне сполучення між містами України, пов'язуючи Київ із Одесою, Харковом і Львовом двома рейсами на день, а з Дніпром, Херсоном, Чернівцями, Запоріжжям та Івано-Франківському - щодня.

У період зимової навігації кількість рейсів МАУ між Києвом і Торонто (Канада) зросте із двох до трьох на тиждень. Крім того, з 16 листопада відбудуться зміни у розкладі рейсів у Нью-Йорк (США) - виліт із Києва переноситься на 11:30, приліт до Києва - на 16:20 відповідно.

Кількість щотижневих рейсів між Києвом і Делі (Індія) збільшиться до п'яти в сезоні Зима-2019/2020 року, а потім і до семи у сезоні Літо-2020.

Як повідомлялося, МАУ завершила 2018 рік із чистим збитком 2 млрд 696,132 млн грн, що у 8,9 раза перевищує показник 2017 року.

За прогнозами співвласника авіакомпанії Арона Майберга, збиток МАУ в 2019 році буде меншим, ніж роком раніше.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заснована в 1992 році. Згідно з даними системи розкриття інформації НКЦБФР і Держреєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців, 100% прямо або опосередковано контролює кіпрська "Онтобет Промоушінз Лімітед", бенеціфіари якої не розголошуються.

Одним з кінцевих бенефіціарів авіакомпанії є олігарх Ігор Коломойський. Під час 16-ї щорічної Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві він повідомив, що йому належить 25% акцій авіакомпанії, а також заявив, що ще одним бенефіціаром МАУ є голова правління ПАТ "Укртатнафта" Павло Овчаренко.

Авіакомпанія сполучає Україну з понад 50 містами та ключовими пунктами Європи, Азії, Америки, Африки, Близького Сходу та країн СНД і забезпечує стикування з маршрутами авіакомпаній-партнерів до більше ніж 3 тис. міст світу.

Нині до складу флоту МАУ входять 41 авіалайнер різних модифікацій, включаючи 28 середньомагістральних Boeing 737 NG із середнім віком 9,7 років. Середній вік парку авіакомпанії - 11,6 років.

МАУ виконує понад 1100 регулярних рейсів на тиждень. Базовим аеропортом є міжнародний аеропорт "Бориспіль".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА