16:41 29.10.2019

В Україну хочуть зайти три великі криптобіржі - голова UVCA

3 хв читати
В Україну хочуть зайти три великі криптобіржі - голова UVCA

Три великі біржі криптовалют хотіли б розпочати офіційно працювати в Україні, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова наглядової ради Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA) Андрій Колодюк у кулуарах інвестиційного форуму RE:THINK. Invest in Ukraine, що відкрився в Маріуполі у вівторок.

"За останні два з половиною роки три світові криптовалютні біржі просили мене зробити так, щоб вони могли працювати в Україні легально: зареєструватися, отримати ліцензію, відкрити представництво. Для того, щоб легально отримувати гроші, здійснювати транзакції з гривні в крипту і назад - ось таке питання їх цікавить. Цікавлять дві речі: ліцензія та банк, який робить транзакції гривня-крипта і назад", - сказав він.

Колодюк також зазначив, пославшись на внутрішню інформацію однієї з бірж, що висловили бажання офіційно працювати в Україні, що близько 25-30% усіх криптотрейдерів (за кількістю) працюють на теренах СНД, при цьому велика їх частина - в Україні або Росії.

"Це важлива інформація, тому що за нею можна судити, що кількість учасників ринку криптовалют в Україні досить велика. А це інформація зі світових бірж. Обсяги ринку, звісно, ніхто не озвучує, але навіть за процентною кількістю трейдерів можна судити, що це не "мікроринок", це повноцінний великий ринок, оскільки світові біржі на основі цієї інформації ухвалюють для себе рішення, що їм необхідно офіційно розпочати роботу в країні", - наголосив голова наглядової ради UVCA.

Він також зазначив, що в Україні активно розвиваються проекти, пов'язані з технологіями блокчейн. Колодюк назвав хорошим кроком для галузі підписання парламентським комітетом з питань цифрової трансформації, Мінцифри, Blockchain4Ukraine, Офісом ефективного регулювання (BRDO) та низкою профільних асоціацій і учасників ринку меморандуму, який передбачає взаємодію і консолідацію діяльності щодо впровадження технології розподіленого реєстру (блокчейн), а також формування нормативної бази для розвитку технологічних рішень і створення умов для розвитку та функціонування ринку віртуальних активів в Україні.

"У цьому випадку я радий, що цей процес розпочався. Наразі ще України на цій карті не видно - є Білорусь, Мальта, Сінгапур та інші юрисдикції, які намагаються створити сприятливі умови для ведення криптовалютного бізнесу. Але я вважаю, що саме час для нас (і цей процес якраз розпочався) - позиціонувати Україну як сприятливе місце для, зокрема, експериментів, пов'язаних із криптовалютами та блокчейном", - заявив Колодюк.

Він також відзначив серед ключових позитивних аспектів, які Україна як держава отримає від заходження до країни криптобірж, зростання податкових надходжень до бюджету. "Зрозуміло, що ринок криптовалют - багатомільярдний, сотні мільярдів ходять навколо цього. Тому Україна, яка на сьогодні з точки зору держави не заробляє нічого, після заходження бірж на наш ринок почне отримувати податки", - зазначив він.

Крім того, на думку Колодюка, держава бачитиме загальну картину ринку криптотрейдерів і враховуватиме його під час подальшого планування економіки.

"Я показую вам практичний досвід - це топові біржі світу, які готові це зробити. Тому, зокрема, для того, щоб вони могли працювати легально, треба зробити ці дві речі - банк і ліцензія", - наголосив він.

Як повідомлялося, раніше Українська асоціація венчурного капіталу і прямих інвестицій (UVCA) прогнозувала можливість виїзду українського криптовалютного бізнесу до країн, де на державному рівні створюють умови для успішної роботи з криптовалютою, зокрема до Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА