21:26 30.10.2019

Гендиректор "Метінвесту" сподівається на підйом ринку завдяки стимулюванню економіки з боку президента і уряду України

2 хв читати
Гендиректор "Метінвесту" сподівається на підйом ринку завдяки стимулюванню економіки з боку президента і уряду України

Генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков сподівається на активізацію діяльності в різних секторах економіки завдяки прийнятих президентом і урядом України заходів, унаслідок чого зросте споживання металопродукції на внутрішньому ринку.

Таку думку топ-менеджер висловив журналістам в ході Європейської конференції виробників сталі (European Steel Conference-2019), що проходить в Мілані 28-30 жовтня.

За його словами, наразі в Україні один з найнижчих рівнів споживання сталі на людину, навіть у порівнянні з сусідніми країнами. Так, у порівнянні зі споживанням сталі в РФ, в Україні рівень споживання нижче в 4-5 разів (за даними Worldsteeol, в 2018 році в світі середнє видиме споживання сталі склало 224,5 кг / люд., кращі показники - в Південній Кореї 1047, 2 кг / люд., Тайвані 753,5 кг / люд., Чехії 703 кг / люд. - ІФ).

"У моєму розумінні в Україні за рахунок економічного зростання потенціал збільшення споживання сталі величезний. Ми взагалі можемо відмовитися від експорту сталі, якщо у нас буде зростання споживання на рівні сусідніх країн. І в цьому у нас велика надія на новий уряд, на президента, яким небайдужа ситуація, і які хочуть щось змінити", - сказав гендиректор.

Торкаючись ситуації в світі на ринках металопродукції, Риженков припустив, що сьогодні попит на металопродукцію знаходиться в нижній фазі циклічного розвитку ринку.

"Ми підійшли до дна, і далі буде підйом. Але невідомо, скільки часу триватиме нинішня ситуація і коли почнеться зростання", - констатував глава компанії, додавши, що це може зайняти період від кількох місяців до кількох років.

Разом з тим, гендиректор зазначив, що "Метінвест" у складний час ретельно працює на своїх ключових ринках, зміцнюючи співробітництво з постійними клієнтами, які знають "Метінвест", а "Метінвест", в свою чергу, залучений в бізнес-процес давніх клієнтів.

Глава компанії додав, що сьогодні меткомпанії стикаються з найсильнішими проблемами, тому проведення таких форумів, як Європейська конференція виробників сталі, дозволяє обмінятися думками, краще розуміти ситуацію на ринках з метою загального розвитку, знаходити більш ефективні рішення.

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюжку створення вартості - від видобутку залізорудної сировини до виробництва готової металопродукції. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться, переважно, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА