13:17 05.11.2019

Гончарук спростував інформацію про нібито заморожування підготовки нової програми України з МВФ

1 хв читати
Гончарук спростував інформацію про нібито заморожування підготовки нової програми України з МВФ

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук спростував інформацію, що з'явилася в деяких ЗМІ, про те, що підготовку нової програми України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) нібито заморожено.

"Чутки про те, що програма заморожена, МВФ відмовився - це просто маніпуляції, яким не варто вірити. Переговори та робота тривають. Ми щодня на телефоні з нашими колегами (з МВФ - ІФ)", - сказав він на прес-конференції у зв'язку з представленням підготовленого урядом до другого читання проекту закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" у вівторок у Києві.

Міністр фінансів Оксана Маркарова, у свою чергу, повідомила, що процес переговорів з МВФ рухається швидко та конструктивно.

"Я не вперше проводжу переговори з нашими партнерами з Міжнародного валютного фонду. Наш процес, можу ще раз підтвердити, рухається дуже конструктивно, швидше, наприклад, ніж це було минулого року, швидше, ніж це було три роки тому, коли ми обговорювали програму", - сказала вона.

Як повідомлялося, Україна проводить переговори про можливість відкриття фондом нової 3-річної програми розширеного фінансування на $5-6 млрд. У вересні Київ відвідала місія МВФ, яка згодом повідомила про плани продовжити дискусію.

Як повідомив директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен (Poul Thomsen), місія МВФ незабаром знову прибуде в Україну для обговорення нової програми розширеного фінансування EFF.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА