20:30 08.11.2019

Трамп не має наміру повністю скасовувати мита на китайські товари

2 хв читати
Трамп не має наміру повністю скасовувати мита на китайські товари

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю заявив, що не буде повністю скасовувати мита на китайську продукцію.

"Китайці хочуть скасування мит. Але я ні на що не погодився. Китай хоче отримати скасування хоч якоїсь частини. Вони знають, що я не відміню мита повністю", - сказав Трамп журналістам перед вильотом в місто Атланта.

За його словами, китайська сторона хоче торговельної угоди набагато більше, ніж США.

"Вони хочуть угоди. Якщо чесно, вони хочуть укласти угоду набагато сильніше, ніж я", - сказав Трамп.

У четвер повідомлялося, що офіційний представник міністерства комерції КНР Гао Фен повідомив, що Китай і США домовилися про поступове скасування введених раніше взаємних мит у рамках угоди про першу фазу врегулювання торговельного спору.

"За останні два тижні сторони вели серйозні конструктивні переговори і домовилися про поетапне скасування введених раніше додаткових мит на тлі досягнутого прогресу", - заявив Гао Фен.

Представник американського Мінторгу повідомив Bloomberg, що такий крок увійде в перший етап врегулювання торгового спору.

Перший етап враховує домовленості про постачання американських сільгосптоварів до КНР, встановлення правил для запобігання маніпулювання курсами валют, заходи щодо захисту інтелектуальної власності та відкриття ринків КНР для американських компаній, повідомляла The Wall Street Journal.

Раніше в цьому місяці США і Китай оголосили про укладення проміжного торговельної угоди, в разі підписання якої США, як очікується, не вводитимуть нові мита проти КНР з 15 грудня, як було раніше оголошено.

Трамп повідомив, що, за умовами угоди, КНР збільшить імпорт американської сільгосппродукції на $ 40-50 млрд.

Передбачалося, що президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін підпишуть угоду під час саміту АТЕС, який повинен був пройти в Чилі 16-17 листопада, проте президент Чилі Себастьян Піньєра відмовився приймати саміт через внутрішні проблеми в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА