07:38 09.11.2019

Богдан сподівається, що до кінця року Україна зможе брати зовнішні запозичення вже під 4-5%

2 хв читати
Богдан сподівається, що до кінця року Україна зможе брати зовнішні запозичення вже під 4-5%

Керівник Офісу Президента України Андрій Богдан сподівається, що до кінця 2019 року, після реалізації вже проведених в країні реформ, Україна зможе брати зовнішні запозичення вже під 4-5%.

"У нас величезні зовнішні борги, приблизно 40% нинішнього бюджету - це те, що ми повинні повернути і виплатити у вигляді відсотків. І замінити так просто, сказавши, почавши переговори ... ми цього не можемо зробити. Для цього потрібно змінювати країну. Потрібно, щоб іноземні інвестори і банки повірили нам усім, не тільки владі, а й опозиції, суспільству. І коли вони повірять, виплати будуть істотно зменшені. Вони вже зменшуються", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна" в п'ятницю.

Богдан зазначив, що в січні 2019 року Україна отримувала зовнішні борги під 9,5%, а вже в червні-липні брала під 6,5%. "Я думаю, що до кінця року з тими проведеними реформами, які вже закінчені, ми зможемо спуститися до 4-5%", - підкреслив він.

Глава ОП навів приклад Греції, яка нещодавно вийшла з дефолту, і отримує зовнішні запозичення під 3%.

Якщо ми будемо отримувати зовнішні запозичення під 2-3%, ми зможемо додатково взяти кредити, які не будуть так сильно тиснути ні на держбюджет, ні на економіку, ні на уряд. І тоді ці позичені гроші ми не проїмо, не будемо роздавати пенсії, нехай це і прозвучить непопулярно, не будемо їх витрачати на якісь одномоментні речі. Ми будемо за них розвивати економіку, будувати дороги, школи, заводи, які будуть приносити додаткові прибутки до держбюджету", - вказав він.

За словами Богдана, реформи в Україні іноді непопулярні і не сприймаються суспільством, але виборча кампанія показала, що потрібно проводити реформи, боротися з корупцією, "несправедливими виплатами якоїсь частини суспільства".

"Нам потрібно вирівнювати рівень життя. Ми не хочемо, щоб в нашій країні не було багатих, ми хочемо, щоб в нашій країні не було бідних, і саме це - наша завдання", - заявив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА