15:24 11.11.2019

Верховний суд скасував заборону на примусовий продаж акцій Промінвестбанку

2 хв читати
Верховний суд скасував заборону на примусовий продаж акцій Промінвестбанку

Верховний суд залишив без змін постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня 2019 року, відхиливши касаційні скарги держкорпорації ЗЕБ.РФ і Промінвестбанку (ПІБ, Київ) щодо скасування заборони Державній виконавчій службі (ДВС) на продаж 99,77% акцій банку.

Відповідну постанову від 6 листопада оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень 7 листопада.

"Касаційні скарги Державної корпорації розвитку ЗЕБ.РФ і ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" залишити без задоволення. Постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня 2019 залишити без змін. Відновити дію постанови Київського апеляційного суду від 27 серпня 2019 року", - йдеться у рішенні суду.

Як повідомлялося, 27 серпня 2019 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання державного виконавця та групи компаній, пов'язаних із бізнесменом Ігорем Коломойським і його партнерами, і закрив провадження у справі за скаргою ЗЕБа на дії державного виконавця в рамках зведеного виконавчого провадження щодо укладення договору про продаж 99,77% акцій ПІБу на фондовій біржі ПФТС.

Промінвестбанк 17 вересня 2019 року ініціював кримінальне провадження, щоб зупинити примусовий продаж 99,77% своїх акцій на біржі.

Державна виконавча служба (ДВС) заарештувала акції Промінвестбанку, після чого на 28 серпня 2019 року було призначено аукціон із їх продажу. Стартова ціна пакета - 532,099 млн грн. Однак ПФТС у встановлений термін не отримала заявок на його купівлю.

Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури у вересні заарештував центральний офіс Промінвестбанку в столиці і ще 15 об'єктів нерухомості, які належать банку.

Російський ЗЕБ володіє 99,7726% акцій Промінвестбанку і вважає незаконним аукціон із продажу його акцій, пропонуючи потенційним покупцям звертатися з питаннями можливої покупки акцій безпосередньо. ЗЕБ став власником Промінвестбанку в 2008 році. Свої інвестиції в його розвиток він оцінює у $2,7 млрд.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2019 року за розміром загальних активів (43,985 млрд грн) Промінвестбанк посідав десяте місце серед 76 діючих банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА