14:46 25.11.2019

АМКУ доручив усунути монополію Ощадбанку на обслуговування "Картки киянина"

2 хв читати
АМКУ доручив усунути монополію Ощадбанку на обслуговування "Картки киянина"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) доручив усунути монополію державного Ощадбанку (Київ) на обслуговування муніципальної "Картка киянина".

Згідно з повідомленням на сайті АМКУ, зокрема, він рекомендував КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" під час розгляду ініціативних пропозицій (договорів, угод тощо) суб'єктів господарювання, зокрема банків, на участь у проекті "Картка киянина" не допускати порушення встановлених термінів розгляду таких пропозицій, передбачених законодавством.

АМКУ також рекомендував Київській міській держадміністрації (КМДА) під час узгодження пропозицій, поданих КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" про залучення учасників, зокрема банків, для участі у проекті "Картка киянина", не допускати порушення термінів, визначених для узгодження таких пропозицій.

Про результати розгляду рекомендацій КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" та КМДА зобов'язані повідомити АМКУ в 30-денний термін із дня їх отримання, йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, кияни зверталися зі скаргами на те, що запущений у 2013 році проект "Картка киянина" обслуговує лише Ощадбанк. Зокрема, власників карток турбували розміри та порядок стягування комісійної винагороди. Тим часом у 2016-2018 роках у КМДА з пропозиціями про співпрацю в рамках зазначеного проекту зверталися Укргазбанк і ПриватБанк (обидва - Київ). Однак вони тривалий час не отримували відповіді від КМДА.

Із грудня 2018 року проект було оновлено, картку перейменовано в муніципальну "Картку киянина". Однак з 1 січня 2019 року ситуація не змінилася, Ощадбанк як і раніше одноосібно обслуговує ці картки.

"Тобто, діями органу влади створено умови обслуговування картки лише АТ "Ощадбанк" за відсутності у нього конкурентів, а пільговики Києва позбавлені можливості вибору банку. Водночас за наявності конкуренції між декількома банками жителі міста могли б вибрати банк із вигіднішими умовами обслуговування картки", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА