12:33 06.12.2019

Мітинги біля НБУ підтверджують правильність діяльності регулятора - в.о. заступника держсекретаря США

2 хв читати
Мітинги біля НБУ підтверджують правильність діяльності регулятора - в.о. заступника держсекретаря США

Акції протесту біля стін Національного банку України (НБУ) підтверджують правильність політики регулятора і є "медаллю за заслуги", сказав виконувач обов'язки заступника держсекретаря США Філіп Рікер під час зустрічі представників Держдепартаменту США з правлінням центробанку.

Згідно з повідомленням Нацбанку у Facebook у п'ятницю, на зустрічі були присутні голова НБУ Яків Смолій, його перший заступник Катерина Рожкова та заступник Дмитро Сологуб. А також другий заступник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент, тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і Рікер.

Під час зустрічі Смолій повідомив, що цілями мітингів протесту біля стін регулятора є дискредитація НБУ і проведених ним реформ, перешкода співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і психологічний тиск на членів правління центробанку.

"Незважаючи на це, Національний банк продовжує виконувати свою роботу, а співпраця з МВФ залишається головним пріоритетом. Адже це забезпечить продовження реформ у країні і стане позитивним сигналом для іноземних інвесторів", - зазначив центробанк.

Як повідомляється на сайті посольства США в Україні, під час свого офіційного візиту до України 3-4 грудня Рікер провів продуктивні переговори з українськими чиновниками, представниками НБУ і представниками громадянського суспільства.

За результатами зустрічей, він зазначив, що реформування оборонної, економічної, судової та інших галузей в Україні є яскравим прикладом для інших країн.

"Ще залишається багато роботи, зокрема подолання олігархічної спадщини України, але кроки, які Україна робить, закладають основу для зміцнення економічних зв'язків зі США та іншими західними партнерами", - додав Рікер.

Згідно з повідомленням посольства США в Україні, зустрічі представників Держдепартаменту США є демонстрацією непохитної підтримки Адміністрації США "демократичної, безпечної та успішної України" напередодні саміту в "нормандському форматі" 9 грудня.

Як повідомлялося, акція протесту "Зупинимо корупцію в НБУ" біля стін регулятора розпочалася 13 грудня. А на початку грудня учасники мітингу також прибули до будинків Смолія та Рожкової.

У свою чергу наприкінці листопада правління НБУ заявило про сфокусовану атаку на регулятора, що триває вже кілька тижнів у формі замовних спекуляцій і наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів під стінами НБУ і спроб вторгнення в центробанк.

"Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк чинить олігарх і екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський, який заборгував державі $5,5 млрд, виведених із ПриватБанку до націоналізації", - йдеться у зверненні правління НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА