19:34 21.12.2019

Dragon Capital з приватним інвестором купують 100% акцій Ідея Банку у Getin Holding

2 хв читати
Dragon Capital з приватним інвестором купують 100% акцій Ідея Банку у Getin Holding

Польський Getin Holding S.A. 20 грудня уклав угоду за умови виконання низки вимог про продаж 100% акцій українського Ідея Банку (Львів) і 100% ТОВ "Нью Фінанс Сервіс" (НФС, Київ) групі в складі Dragon Capital Investments Limited (Кіпр), Dragon Capital New Ukraine Fund LP (Джерсі) і фізичній особі.

Як наголошується в повідомленні Getin Holding на Варшавській фондовій біржі, ціна покупки в EUR еквівалентна 1,368 млрд грн, або PLN224,76 млн, мінус сума дивідендів до закриття угоди і ціну 100% участі в НФС близько 5 млн грн.

Ціна також може бути зменшена в результаті переговорів сторін після того, як незалежний аудитор підготує звіт, йдеться в документі.

Згідно з ним очікується, що угода може бути завершена до 31 травня 2020 року.

Серед умов угоди зазначено, зокрема, отримання дозволу на дострокове погашення субординованого боргу, твердження дивідендів Ідея Банку на користь Getin Holding обсягом мінімум в 200 млн грн.

Dragon Capital в Facebook вказав у суботу, що не коментує комерційні умови до завершення угоди. "Угода набуде чинності після узгодження Антимонопольним комітетом України та Національним Банком України, а також після виконання сторонами попередніх умов угоди", - зазначив потенційний покупець.

У біржовому повідомленні також вказується, що було укладено умовну угоду про продаж покупцями "Ідея банку" пов'язаної з ним компанії НФС, що займається відновленням боргу, фінансовим і страховим посередництвом, іншому покупцеві - Napalor Holdings Limited (Кіпр) за 5 млн грн. У документі уточнюється, що загальна сума балансу НФС на 30 вересня становила PLN13,66 млн, а власний капітал - PLN1,24 млн, тоді як у Ідея Банку ці показники становили на цю дату відповідно PLN873,9 млн і PLN150,72 млн.

Очікується, що цю угоду також буде завершено до 21 травня 2020 року за умови закриття угоди з Getin Holding і дозволів регуляторів.

Нарешті, Getin Holding уклав з обома покупцями угоду про розподіл прибутку, згідно з якою отримав право на 100% чистого прибутку продаваних Ідея Банку і НФС до моменту закриття угоди і частку прибутку після закриття угоди в наступні 18 місяців.

У релізі вказується, що всі угоди укладені за англійським законодавством.

Getin Holding в жовтні виставив український дочірній Ідея Банк на продаж і 22 жовтня повідомив про підписання листа про наміри з Фондом прямих інвестицій.

Ідея Банк (раніше - Плюс Банк) заснований в 1989 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2019 року за розміром загальних активів (7,510 млрд грн) Ідея Банк займав 24-е місце серед 76 чинних банків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА