19:39 14.01.2020

Кабмін знову дозволив гірничорудним підприємствам Кривбасу скидати зворотні води в Інгулець до 1 березня 2020 року

1 хв читати
Кабмін знову дозволив гірничорудним підприємствам Кривбасу скидати зворотні води в Інгулець до 1 березня 2020 року

Кабінет Міністрів України знову дозволив гірничорудним підприємствам Криворізького басейну скидати зворотні води з хвостосховищ у р. Інгулець до 1 березня 2020 року "для запобігання виникненню аварійної ситуації на гідротехнічних спорудах".

Відповідні розпорядження уряду №1410-р датовані 27 грудня 2019 року.

Згідно з документом, контроль за дотриманням вимог регламенту покладено на Державну екологічну інспекцію та Державне агентство рибного господарства.

Крім того, Держводгоспу доручено розробити та затвердити на підставі гідрологічного прогнозу весняної повені у 2020 році в басейні р. Інгулець регламент промивання русла та екологічного оздоровлення з визначенням відповідальності за його виконання.

Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в установленому порядку доручено забезпечити взаємодію з гірничорудними підприємствами, згідно з додатком зі здійснення ними заходів щодо розробки регламентів, а також робіт із розведення стічних вод під час їх скидання та з промиванням русла р. Інгулець за рахунок власних коштів залежно від фактичного обсягу скидання.

У додатку до розпорядження уряду містяться фактичні обсяги відкачування зворотних вод у гірничорудних підприємств. Загалом обсяг відкачування у підприємствах визначено в 11746,1 тис. куб. м, зокрема "Криворізький залізорудний комбінат" - 5297,1 тис. куб. м, "Суха Балка" - 1400,8 тис. куб. м, "ArcelorMittal Кривий Ріг" - 2480,4 тис. куб. м, "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" - 2556,8 тис. куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА