13:09 20.01.2020

Реалізація Стратегії фінсектору до 2025 року позитивно вплине на банківський ринок України - Moody's

2 хв читати
Реалізація Стратегії фінсектору до 2025 року позитивно вплине на банківський ринок України - Moody's

 Реалізація Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року підвищить стійкість банківської системи до економічних шоків, сприятиме розвитку бізнесу та поліпшенню його активів, вважають аналітики Міжнародного рейтингового агентства Moody's.

Згідно зі звітом Moody's Credit Outlook, стратегія спрямована на зміцнення фінстабільності, приведення нормативно-правової бази та нагляду в Україні у відповідність до стандартів ЄС, а також удосконалення корпоративного управління та управління ризиками у фінансових установах.

Експерти агентства зазначили, що збільшення фінансової доступності за рахунок розширення доступу населення до фінансових послуг підтримає комісійні доходи банків.

Як повідомлялося, Національний банк України, Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Міністерство фінансів 16 січня підписали Стратегію розвитку фінансового сектору України до 2025 року.

Документ передбачає, що частка держбанків в активах банківської системи до 2025 року зменшиться з 60,1% до не більше ніж 25%.

Частка непрацюючих кредитів у банківській системі зменшиться і не перевищуватиме 10% від загального обсягу кредитів (проти 52,9% у 2019 році). Водночас чисті кредити у валюті від загального обсягу кредитів на чистій основі зменшаться з 41,4% до не більше ніж 30%, а валютні депозити не перевищуватимуть 30% від загального обсягу депозитів (проти 41,7% у 2019 році).

Обсяг чистих банківських кредитів зросте з 16,5% до 22% до ВВП, а рівень проникнення кредитування МСП - з 1,4% до 3% до ВВП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА