18:18 22.01.2020

Мінінфраструктури не планує передавати аеропорт "Запоріжжя" в концесію всупереч думці місцевої влади

2 хв читати
Мінінфраструктури не планує передавати аеропорт "Запоріжжя" в концесію всупереч думці місцевої влади

Міністерство інфраструктури України не планує передавати комунальний аеропорт "Запоріжжя" в концесію, якщо на це не буде видано новий дозвіл від місцевої влади, сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій агентству "Інтерфакс-Україна" в середу в кулуарах Українського дому в Давосі, організованого за підтримки Фонду Пінчука, WNISEF і Horizon Capital.

"Запоріжжя" (аеропорт - ІФ) - це комунальне підприємство. Ми не можемо нав'язати їм свою політику, ми можемо запропонувати, показати, як це може працювати. Якщо буде воля місцевої влади - вона це підтримає. Якщо ні - в нас залишиться розуміння, які кейси ми зможемо запропонувати регіональним аеропортам", - наголосив Криклій.

Він зазначив, що наразі міністерство вивчає можливість здачі в концесію чотирьох аеропортів: "Херсон", "Запоріжжя", "Львів" і "Чернівці".

"Ми розглядаємо чотири аеропорти під здачу в концесію. Це не означає, що їх буде здано в концесію всі - ми хочемо зрозуміти, що ми маємо вимагати і які опції отримувати від інвестора при входженні його в ці проекти", - наголосив Криклій.

За словами міністра, Мінінфраструктури спеціально відбирало різні за форматами та обсягами пасажиропотоку аеропорти, щоб отримати якомога більш різнобічну інформацію.

Криклій також зазначив, що передання аеропорту в концесію жодним чином не означатиме масових звільнень працівників, оскільки в умовах концесії передбачаються гарантії для персоналу.

Як повідомлялося, мер Запоріжжя Володимир Буряк виступає проти передання Міжнародного аеропорту "Запоріжжя" в концесію.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА