19:04 30.01.2020

У Гончарука розберуться з підприємствами, які мають заборгованість із виплат зарплат

2 хв читати
У Гончарука розберуться з підприємствами, які мають заборгованість із виплат зарплат

Кабмін Гончарука ініціює проведення наради з підприємствами, які є найбільшими боржниками в країні з виплати заробітної плати працівникам. Результатом зустрічі має стати невідкладне вирішення проблеми із заборгованістю. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр економіки Тимофій Милованов, який став ініціатором цієї наради.

“Вчора на брифінгу я говорив, що ми вивчаємо ринок зайнятості та стан виплати заробітної плати в Україні. Щодо ситуації із боржниками: це потрібно негайно змінювати. Найближчими днями я збираю нараду із керівниками цих підприємств. Ми маємо повністю вирішити питання невиплат. Люди мають отримати свої законно зароблені гроші”, - заявив міністр.

За його словами, на підприємствах, які мають заборгованість із зарплатні, працюють профспілки, які б теж мали займатися захистом інтересів працівників цих підприємств.

“До речі, виявилося, що у 30 найбільших підприємствах-боржниках діють профспілки. Саме профспілки мали б захищати трудові права працівників, до них мають звертатися працівники не тільки, аби отримати білет на новорічну ялинку для дитини, але за реальним захистом - від масових скорочень, травматизму, невиплат заробітних плат”, - зазначив Милованов.

Він також наголосив, що рекомендує всім працівникам, яким не виплатили заробітну плату звернутися до своїх профспілок, а також до суду та до Служби з питань праці, яка розгляне ці скарги під особистим контролем міністра.

“По-перше, перевірити, чи є на вашому підприємстві профспілка. Якщо так - зверніться зі скаргою до неї. Профспілки мають захищати право на оплату праці. По-друге, готуйте звернення до суду. Не треба цього боятися, це сучасний спосіб захистити себе. По-третє, зверніться в Державну службу із питань праці України. Цей орган виконавчої влади у підпорядкуванні Мінекономіки опікується питаннями виконання працедавцями своїх зобов'язань перед працівниками. Насамперед, своєчасності виплати заробітної плати та безпеки праці. Звертайтеся до Держпраці зі скаргами, і це нам дозволить запустити формальний процес вирішення питання від держави”, - підсумував міністр Милованов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА