13:54 10.02.2020

Приватизація "Нафтогазу" в нинішньому вигляді неможлива, як і вихід компанії на IPO - Герус

1 хв читати
Приватизація "Нафтогазу" в нинішньому вигляді неможлива, як і вихід компанії на IPO - Герус

Приватизація НАК "Нафтогаз України", як і вихід компанії на IPO при поточному стані речей неможлива, зазначає голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Він, зокрема, нагадав, що після відділення від НАК діяльності з транспортування природного газу, за нею залишається діяльність зі зберігання газу в підземних сховищах (ПСГ).

"Закон, який ми нещодавно ухвалили, говорить, що підземні газові сховища можуть бути лише у власності компанії, 100% корпоративних прав якої належить державі", - написав Герус на своїй сторінці у соцмережі Facebook у понеділок.

"Тому в нинішньому вигляді "Нафтогаз" не може бути ні приватизовано, ні навіть виведено на IPO. Щоб це стало можливо за законом, "Нафтогаз" має передати іншій державній компанії свої підземні газосховища, що є малоймовірним", - додав Герус.

Як повідомлялося, голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв неодноразово озвучував потенційну можливість біржового продажу акцій компанії після її реформування.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА