08:16 26.02.2020

Маріупольські підприємства "Метінвесту" в 2019 р наростили сплату податків більш ніж на третину

2 хв читати
Маріупольські підприємства "Метінвесту" в 2019 р наростили сплату податків більш ніж на третину

Підприємства групи "Метінвест", які знаходяться в Маріуполі (Донецька обл.), найбільшого українського гірничо-металургійного холдингу, за підсумками роботи в 2019 році збільшили сплату податків на 35,7%, або на 315,6 млн грн у порівнянні з попереднім роком - до 1,2 млрд грн.

Як повідомив "Метінвест-Маріуполь" на своїй сторінці в Facebook, у минулому році Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча, меткомбінат "Азовсталь", Маріупольський ремонтно-механічний завод (МРМЗ), ТОВ "Метінвест-Промсервіс", "Здравница Плюс" і чотири перереєстрованих у місті підприємства групи "Метінвест" сплатили до бюджету міста близько 1,2 млрд грн, що на 315,6 млн грн більше, ніж у 2018 році.

"У порівнянні з показниками 2018 року зросла сума сплаченого податку на доходи фізичних осіб в 1,4 рази - до 1,02 млрд грн. 90% від загальної суми, сплаченої до бюджету Маріуполя групою "Метінвест" - податки металургів і ремонтників. 10% - частка перереєстрованих в Маріуполі підприємств металургійної компанії", - констатується в інформації підрозділу.

Як повідомлялося, "Метінвест", найбільший український гірничо-металургійний холдинг, з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств в 2019 році перерахував до бюджетів усіх рівнів 21,1 млрд грн податків і зборів, що на 5% нижче 2018 року. При цьому уточнювалося, що в 2019 році "Метінвест" заплатив 7,7 млрд грн податку на прибуток, що на третину нижче за показник 2018 року. Крім того, в минулому році плата за користування надрами зросла на 28%, до 1,9 млрд грн, виплати єдиного соціального внеску - на 36%, до 4,2 млрд грн, а податку на доходи фізичних осіб - на 33%, до 4 млрд грн.

Генеральний директор компанії Юрій Риженков пояснював, що минулорічна криза в металургійній галузі позначилася на операційних і фінансових результатах "Метінвесту", що, в свою чергу, відбилося на обсязі податкових надходжень групи в бюджет України.

"Гарантуючи стабільно високий внесок в економіку країни, "Метінвест" сподівається на збалансований підхід держави до оподаткування великого бізнесу, а особливо - підприємств ГМК, які переживають один із найскладніших періодів у новітній історії України", - прокоментував раніше ситуацію топ-менеджер.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням усіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА