10:24 10.03.2020

Goldman Sachs погіршив прогноз ціни на нафту Brent до $30 за барель у II і III кварталах

2 хв читати
Goldman Sachs погіршив прогноз ціни на нафту Brent до $30 за барель у II і III кварталах

Аналітики Goldman Sachs знизили прогноз цін на нафту марки Brent до $30 за барель у другому і третьому кварталах поточного року з раніше очікуваних $47 і $53 за барель на тлі початку цінової війни на нафтовому ринку.

Прогноз ціни WTI на другий квартал було знижено до $29 із $42,5 за барель, на третій квартал - до $28 із $48,5 за барель.

"Прогноз для нафтового ринку ще гірший, ніж у листопаді 2014 року, коли цінова війна розпочалася минулого разу, оскільки (цього разу - ІФ) вона збіглася з помітним спадом попиту на нафту через коронавірус", - зазначають аналітики.

Водночас Goldman Sachs очікує більш швидкого відновлення рівноваги на ринку нафти у зв'язку з тим, що виробники сланцевої нафти і компанії з високою вартістю видобутку ще до падіння нафтових цін стикалися зі зростанням вартості капіталу через низьку прибутковість акцій.

Аналітики вважають, що виробництво сланцевої нафти скоротиться на 75 тис. б/д у липні-вересні і на 250 тис. б/д у жовтні-грудні порівняно з попереднім кварталом. При цьому вони прогнозують дефіцит на світовому нафтовому ринку починаючи з четвертого кварталу поточного року.

Прогноз ціни Brent на четвертий квартал становить $40 за барель проти раніше очікуваних $59 за барель, WTI - $37 проти $54,5 за барель.

У 2021 році нафта Brent продовжить дорожчати з $45 за барель у першому кварталі до $60 за барель у четвертому кварталі, ціна WTI зросте відповідно з $41 до $56, очікують експерти.

Goldman Sachs виходить із припущення, що країни ОПЕК+ не зможуть досягти нової угоди про скорочення видобутку протягом найближчих місяців, а вжиття будь-яких заходів у відповідь можливе лише за ще більшого падіння цін. При цьому, на думку аналітиків, попередня угода ОПЕК+ була "незбалансованою й економічно необґрунтованою".

Ціни на нафту в понеділок обрушилися максимальними темпами з часів війни у Перській затоці 1991 року: травневі ф'ючерси на Brent подешевшали за підсумками торгів на 24% - до $34,36 за барель, квітневі ф'ючерси на WTI - на 25%, до $31,13 за барель. Саудівська Аравія, не досягнувши минулої п'ятниці згоди Росії на подальше скорочення виробництва нафти у відповідь на різке зниження попиту через коронавірусу, ухвалила рішення збільшити видобуток й знизити ціни для покупців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА