17:26 17.03.2020

СКМ пропонує створити Штаб економічного здоров'я України

2 хв читати
СКМ пропонує створити Штаб економічного здоров'я України

СКМ, найбільший фінансово-промисловий холдинг країни, звернувся до президента та прем'єр-міністра з ініціативою створення Штабу економічного здоров'я України.

"Наразі багато говорять про рецесію глобальної економіки і про те, що, найімовірніше, можлива нова світова фінансова криза. Для того, щоб цьому протистояти, ми маємо ухвалювати швидкі й ефективні рішення. А для того, щоб ухвалювати такі рішення, я пропоную створити "мозковий центр" при президентові України, до якого мають увійти найкращі українські та міжнародні уми", - наводить прес-служба СКМ слова його засновника Ріната Ахметова.

За його словами, основними завданнями такого штабу має стати ухвалення консолідованих, збалансованих рішень, які допоможуть вистояти абсолютно всім галузям української економіки та промисловості.

"Я впевнений, що західні експерти можуть поділитися з нами вже накопиченим досвідом, а вітчизняні аналітики та менеджери зможуть швидко й ефективно адаптувати його під українські реалії. Ми, СКМ, готові також делегувати у цей центр своїх кращих аналітиків і менеджерів", - сказав Ахметов.

На його думку, великий бізнес готовий оплатити роботу такого центру.

Як наголошується в заяві, холдинг пропонує невідкладно розглянути на засіданні штабу заходи підтримки населення, медицини, регіонів, малого і середнього бізнесу та базових галузей економіки.

У СКМ зазначили, що карантинні заходи, спрямовані на збереження життя людей, неминуче ведуть до зниження економічної активності, тому влада більшості країн світу вживає активних заходів для запобігання економічній кризі.

"Україна - не виняток. Великий бізнес має намір активно допомагати владі... Компанія СКМ готова делегувати своїх кращих професіоналів у Штаб з економічного здоров'я України. Закликаємо зробити це й інших представників великого національного бізнесу", - йдеться в заяві.

Група СКМ - професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні та транспортному бізнесі.

До СКМ належать компанії "Метінвест" і енергохолдинг "ДТЕК", банк ПУМБ, страхові компанії "АСКА" і "АСКА-Життя", "Укртелеком", телекомунікаційна група Vega, "Медіа група Україна", "ЕСТА Холдинг" (нерухомість), "Український рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), "Харвіст" (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг "Портінвест" тощо.

100% акцій компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА