11:54 19.03.2020

НБУ планує тимчасово скасувати тарифи у СЕП і знизити на інтерчейндж

1 хв читати
НБУ планує тимчасово скасувати тарифи у СЕП і знизити на інтерчейндж

Національний банк України (НБУ) планує тимчасово скасувати тарифи в Системі електронних платежів (СЕП) НБУ, а також знизити тарифи на міжбанківську комісію інтерчейндж, яку банки платять один одному, обслуговуючи не своїх клієнтів, повідомив заступник голови НБУ Сергій Холод під час наради центробанку з топ-менеджерами найбільших українських банків 18 березня.

"В умовах карантину ми повинні працювати в напрямі дистанційності та онлайн. Необхідно зробити безготівкові платежі дешевшими, ніж готівкові", - наводить слова Холода прес-служба НБУ.

Він зазначив, що зниження інтерчейнджу має здійснюватися адміністративним шляхом.

Холод нагадав, що регулятор до травня планує безкоштовно підтримувати банки безпечною з точки зору коронавірусу готівкою.

Згідно з повідомленням, в нараді, яка в умовах карантину відбувалася у форматі конференц-дзвінка, взяли участь усі члени правління НБУ, представники понад 50 банків і представники банківських асоціацій.

Уточнюється, що в період карантину через коронавірус НБУ проводитиме такі тематичні наради з банківським співтовариством в онлайн-форматі не рідше, ніж раз на 10 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА