19:20 23.03.2020

Урегулювання питання оренди приміщення та обладнання є найбільш поширеним зверненням до ТПП із запровадженням карантину

2 хв читати
Урегулювання питання оренди приміщення та обладнання є найбільш поширеним зверненням до ТПП із запровадженням карантину

Урегулювання питання оренди приміщень та обладнання є найчастішим зверненням бізнесу до Торгово-промислової палати (ТПП) України, серед інших - зрив термінів постачань сировини та обладнання, погашення кредитних зобов'язань бізнесу перед банками, затримка з експортом і невиконання зобов'язань іноземними партнерами.

"З моменту запровадження карантину до ТПП України щодня надходять сотні звернень, на які наші фахівці намагаються максимально швидко дати відповідь. На підставі звернень ми формуємо перелік питань, які потребують врегулювання на законодавчому рівні", - наводить слова президента ТПП України Геннадія Чижикова прес-служба у релізі.

З питання оплати оренди приміщень та обладнання на сьогодні звернулися 600-700 тис. бізнес-одиниць. "За нашими даними, у 95% випадків орендарі й орендодавці домовляються про врегулювання питань. У випадках, коли немає взаєморозуміння, ТПП видає сертифікати про обставини форс-мажору, з якими можна захищати свої інтереси в суді", - пояснив Чижиков.

Зрив термінів постачань продукції зумовлений тим, що багато підприємств працюють не на повну потужність, а частина персоналу не може вийти на роботу через зупинення руху громадського транспорту.

Третя за частотою звернень проблема - врегулювання взаємовідносин із банками. "Це особливо гостра проблема для підприємців, мікро- та малого бізнесу, роботу яких призупинено на час карантину. Станом на січень 2020 року ці бізнес-одиниці повинні банкам 6,2 млрд грн. За законодавством, відсутність грошей - не форс-мажор, і кредит потрібно погашати навіть у період карантину. Штрафи і пені ніхто не відміняв. ТПП готує проекти змін до законодавства. Для пошуку рішень потрібен діалог банків і НБУ", - зазначив Чижиков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА