20:19 31.03.2020

НБУ оштрафував РВС Банк, банк "Український капітал" і Укрексімбанк за огріхи в фінмоніторингу

2 хв читати
НБУ оштрафував РВС Банк, банк "Український капітал" і Укрексімбанк за огріхи в фінмоніторингу

Національний банк України (НБУ) у березні 2020 року оштрафував РВС Банк на 3 млн грн, банк "Український капітал" - на 800 тис. грн і Укрексімбанк (всі-Київ) - на 600 тис. грн за підсумками перевірок з питань запобігання та протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення.

Згідно з повідомленням на сайті НБУ у вівторок, в результаті відповідних перевірок регулятор також направив в ПроКредит Банк (Київ) письмове попередження через незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу.

Уточнюється, що РВС Банк був оштрафований за неналежне забезпечення діяльності внутрішньобанківської системи запобігання легалізації кримінальних доходів / фінансуванню тероризму, що призвело до обслуговування клієнтів-юросіб за фінансовими операціями без документів, що підтверджують явну економічну доцільність і реальні фінансові можливості для їх здійснення.

Крім того, це призвело до обслуговування клієнтів-фізосіб, які здійснювали циклічні фінансові операції з облігаціями внутрішньої держпозики і отримували значний інвестиційний прибуток, а юрособи-контрагенти цих клієнтів, відповідно, - інвестиційний збиток.

У свою чергу, банк "Український капітал" і державний Укрексімбанк регулятор оштрафував за нездійснення ними на постійній основі аналізу фінансових операцій клієнтів з урахуванням ризик-орієнтованих підходів. Уточнюється, що останній також не виконав зобов'язання з вивчення клієнтів у встановлених законом випадках.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2020 року розміром загальних активів Укрексімбанк займав третє місце (202,91 млрд грн), ПроКредитБанк - 15-е місце (24,322 млрд грн), РВС Банк - 51-е місце (1,397 млрд грн) і банк "Український капітал" - 60-е місце (1,081 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА