17:45 07.04.2020

Кількість безробітних під час карантину зросла на 40 тис. і на третину скоротилася кількість вакансій - Держслужба зайнятості

1 хв читати
Кількість безробітних під час карантину зросла на 40 тис. і на третину скоротилася кількість вакансій - Держслужба зайнятості

Кількість безробітних під час карантину зросла на 40 тис. людей, загалом на обліку Державної служби зайнятості перебуває 360 тис. осіб, тоді як база вакансій становить 55 тис. позицій, що на третину менше порівняно з торішнім показником.

"У період карантину в службі зайнятості зареєструвалося понад 40 тис. нових безробітних", - сказала начальник управління з питань аналізу ринку праці та ефективності роботи служби Державної служби зайнятості Олена Козирєва в ефірі "Україна 24".

За її словами, на 7 квітня 2019 року було зареєстровано 323 тис. безробітних, нині - 364,3 тисячі.

"Це невелике зростання порівняно з аналогічним періодом минулого року. Поки що ми не спостерігаємо масового безробіття", - прокоментувала Козирєва.

Скорочення вакансій відбулося за всіма видами діяльності.

"Водночас у період карантину підвищився попит на деяких співробітників. Наприклад, у сфері охорони здоров'я - медсестер, фельдшерів, соцпрацівників, лаборантів. Крім того, в тих видах торгівлі, де не заборонено працювати, є зростання попиту на продавців, сортувальників, касирів. Підвищився попит на водіїв, підсобних працівників, поштових співробітників, поліцейських, охоронців", - зазначила Козирєва.

Вона уточнила, що центри зайнятості працюють із безробітними віддалено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА