16:41 09.04.2020

Фонд Ахметова та "Метінвест" передали Запорізькій області 30 тис. експрес-тестів для виявлення Covid-19

2 хв читати
Фонд Ахметова та "Метінвест" передали Запорізькій області 30 тис. експрес-тестів для виявлення Covid-19

Медичні заклади Запорізької області отримали від Фонду Ріната Ахметова та групи "Метінвест" 30 тис. експрес-тестів для виявлення Covid-19.

Як повідомляється в прес-релізі компанії у четвер, передача тестів відбулася на базі обласного перинатального центру, потім тести будуть розподілені регіональним антикризовим штабом боротьби з коронавірусною інфекцією між медиками Запоріжжя, Бердянська, Токмака, Дніпрорудного, а також 35 районних центрів та сіл Запорізького регіону.

Генеральний директор ПАТ "Запоріжсталь" Олександр Мироненко висловив упевненість, що тести допоможуть зупинити поширення Covid-19 у Запорізькій області: "Передані Фондом Ріната Ахметова та "Метінвестом" експрес-тести надійдуть до 100 медичних закладів всієї Запорізької області. Упевнений, це однин із найдієвіших заходів у системній боротьбі з коронавірусом".

При цьому нагадується, що раніше благодійні фонди Ахметова та Вадима Новинського вже передавали засоби індивідуального захисту для запорозьких медиків.

Загальний внесок Фонду Ахметова у Стабілізаційний фонд, створений президентом України для боротьби з коронавірусом, становить 300 тис. тестів для всієї країни. Для допомоги Україні, за особистим рішенням Ахметова, на боротьбу з Covid-19 було направлено 300 млн грн - для цього він об'єднав всі ресурси - благодійного Фонду, ФК "Шахтар", компаній ДТЕК, "Метінвест" та інших бізнесів SCM.

"Запоріжсталь" - одне із найбільших промислових підприємств України. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон із вуглецевих та низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль. Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%). ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Група СКМ - професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні та транспортному бізнесі.

До СКМ належать компанії "Метінвест" і енергохолдинг "ДТЕК", банк ПУМБ, страхові компанії "АСКА" і "АСКА-Життя", "Укртелеком", телекомунікаційна група Vega, "Медіа група Україна", "ЕСТА Холдинг" (нерухомість), "Український рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), "Харвіст" (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг "Портінвест" тощо.

100% акцій компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА