19:20 21.04.2020

Brent посилила падіння до $ 19,76 за барель, WTI втрачає понад 30%

2 хв читати
Brent посилила падіння до $ 19,76 за барель, WTI втрачає понад 30%

Червневі ф'ючерси на нафту Brent і WTI посилили падіння на торгах у вівторок, саме тоді, коли ціна травневих контрактів повернулася в позитивну зону.

Вартість червневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:25 у вівторок склала $ 19,76 за барель, що на $ 5,81 (22,72%) нижче рівня попередньої сесії. Під час торгів ціна цих контрактів опускалася до $ 18,1 за барель - мінімуму з 2002 року.

Ф'ючерси на WTI на червень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) упали в ціні до цього часу на $ 6,3 (30,84%) - до $ 14,13 за барель. Їх вартість опускалася протягом сесії до $ 11,6 за барель, що відповідає мінімумам з 1999 року, свідчать дані FactSet.

Травневі ф'ючерси на WTI, термін дії яких закінчується разом із закінченням основної сесії на NYMEX у вівторок (21:30 за Києвом), вийшли з негативної зони. Їх вартість становить $ 5,09 за барель. До закінчення торгів у понеділок ціна травневих контрактів впала до мінусу $ 37,63 за барель.

За даними IHS Markit, обсяг торгівлі червневими ф'ючерсами у вівторок у п'ять разів вище, ніж травневими.

Обмеження, що вводяться урядами держав по всьому світу з метою стримування поширення коронавируса, завдали важкого удару по попиту на нафту, в той час як угода держав ОПЕК + про обмеження видобутку ще не набула чинності. У цих умовах глобальні потужності для зберігання нафти виявилися фактично вичерпаними.

"Екстрені умови і, особливо, брак резервуарних потужностей збережуться доти, поки діють обмеження, що вимагають соціального дистанціювання у зв'язку з пандемією COVID-19, які не будуть зняті, і скорочення видобутку не почне знижувати величезний надлишок нафти на ринку", - зазначає віце -президент IHS Markit Джим Буркгард.

"Обмеження видобутку і зняття обмежень можуть скоротити надлишок нафти на ринку на 17 млн барелів на добу цієї весни", - вважає Буркхард.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА