14:11 06.05.2020

Під час підготовки до нового опалювального сезону "Київтеплоенерго" відремонтувало чверть лічильників теплоенергії

2 хв читати
Під час підготовки до нового опалювального сезону "Київтеплоенерго" відремонтувало чверть лічильників теплоенергії

Київ. 6 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - КП "Київтеплоенерго" в рамках цільової програми ремонту приладів обліку теплоенергії запланувало відремонтувати до початку нового опалювального сезону 1,074 тис. од. обладнання, з них 270 вже відремонтовано, повідомила прес-служба КП.

"На основі наявних даних моніторингу технічного стану приладів обліку визначили перелік лічильників, які на сьогодні потребують першочергового ремонту. Це 1074 лічильники в зоні обслуговування "Київтеплоенерго" та "Єврореконструкції", роботу яких планується відновити до початку наступного опалювального сезону. На сьогодні в ході підготовки до зими ми вже полагодили 270 приладів", - наведено слова директора структурного підрозділу "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтина Лопатіна в прес-релізі, наданому агентству "Інтерфакс-Україна".

Директор СП уточнив, що в рамках програми також передбачено позачергову метрологічну повірку лічильника після ремонту.

Як зазначив Лопатін, якщо лічильник не підлягає ремонту, то, згідно з чинним законодавством, його буде замінено за кошти будинку.

У КТЕ нагадали, що витрати на роботи з технічного обслуговування будинкових засобів обліку включено до цільових внесків, які в платіжках споживачів зазначені окремим рядком і вперше з'явилися в них у квітні з розрахунку квартальної вартості обслуговування.

При цьому на підприємстві зазначили, що збереження будинкових лічильників є важливим питанням, відповідальність за яке лягає насамперед на жителів цих будинків.

"Тільки протягом минулого року в Києві було зіпсовано і викрадено 28 лічильників вартістю майже 60 тис. грн кожен", - звернули увагу в КП, додавши, що найбільш ефективним способом їх захисту є оснащення підвальних приміщень охоронною сигналізацією.

Як повідомлялося, щоквартальні внески за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла і гарячої води в середньому становитимуть приблизно 30 грн.

Вартість обслуговування, до якого входить установлення, перевірка й ремонт лічильників, була вилучена з тарифу на опалення та гарячу воду і виноситься в платіжках окремим пунктом відповідно до вимог закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання". Відповідне нововведення впроваджують в усіх містах України, зазначено в повідомленні.

Розмір внесків для кожної будівлі затверджено розпорядженням Київської міської державної адміністрації (КМДА) №2244 від 24 грудня 2019 року. Розмір внеску залежить від типу лічильника, планових витрат на його обслуговування і кількості квартир у будинку.

Нововведення не стосуватиметься індивідуальних засобів обліку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

Більшість банкірів очікують зниження облікової ставки НБУ на 0,5 п.п.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА