19:35 25.05.2020

Уряд та інвестори ВДЕ ведуть дискусії про встановлення верхньої межі "зеленого" тарифу

2 хв читати
Уряд та інвестори ВДЕ ведуть дискусії про встановлення верхньої межі "зеленого" тарифу

Проблемним питанням переговорів між інвесторами у відновлювані джерела енергії та урядом стала пропозиція Міністерства енергетики та захисту довкілля щодо зниження граничного "зеленого" тарифу для ВДЕ на 52% - до 22 євроцентів за кВт-год.

"З цього питання тривають дискусії. В інвесторів, що беруть участь у переговорах, є спірні запитання щодо запропонованих цифр, проти - деякі інвестори СЕС, які вважають, що це призведе до невиправданих збитків", - сказав у коментарі інтернет-порталу "Енергореформа" голова правління Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА) Андрій Конеченков.

"Нині з боку інвесторів запропоновано єдиний варіант реструктуризації: для ВЕС на 7,5%, для СЕС - на 15% із можливим продовженням "зеленого" тарифу на два роки. Завтра планується ще одна зустріч із прем'єром. Сподіваюся, ми зможемо знайти компромісне рішення, яке дасть усім можливість підписати меморандум (про врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики - ІФ)", - зазначив він.

Водночас, за словами Конеченкова, виникають сумніви, що умови меморандуму ляжуть в основу відповідного законопроекту, як передбачалося раніше, оскільки голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус наполягає на більш жорстких умовах реструктуризації, ніж ті, які пропонує міністерство.

"З його боку до глави держави надходять пропозиції з більш жорсткими умовами реструктуризації, і це значно гальмує процес переговорів", - сказав голова правління УВЕА.

У свою чергу інвестори налаштовані відстоювати ті умови реструктуризації, які будуть виправдані з точки зору бізнесу, заявив він.

Як повідомлялося, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд та інвестори у відновлювані джерела енергії погодили майже всі умови меморандуму про врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики.

"Меморандум готовий. Є розрахунки всіх можливих сценаріїв. Ми узгодили майже все, за виключенням однієї деталі, щодо якої ще дискутуємо. І будемо виходити на фініш", - сказав Шмигаль в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА