14:52 30.06.2020

Рада НБУ безпідставно і в порушення закону відмовилася розглянути кандидатуру Чурія на посаду заступника голови НБУ - Нацбанк

2 хв читати
Рада НБУ безпідставно і в порушення закону відмовилася розглянути кандидатуру Чурія на посаду заступника голови НБУ - Нацбанк

Рада Національного банку України (НБУ) безпідставно і в порушення закону "Про НБУ" і регламенту Ради НБУ відмовилася внести до порядку денного питання призначення Олега Чурія на посаду заступника голови НБУ на повторний семирічний термін, повідомляється на сайті регулятора в понеділок.

"Безпідставна відмова поставити дану кандидатуру на голосування може вказувати на політичну вмотивованість окремих членів Ради НБУ, які не підтримали цю пропозицію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що повноваження Чурія як заступника голови НБУ спливають 10 липня 2020 року.

Прес-служба НБУ додала, що голова регулятора Яків Смолій планує ініціювати скликання позачергового засідання Ради НБУ на 6 липня 2020 року для розгляду питання призначення Чурія на відповідну посаду.

У повідомленні наголошується, що Смолій 19 червня вніс подання про призначення Чурія на посаду заступника голови НБУ на другий термін із 11 липня 2020 року з дотриманням усіх вимог чинного законодавства і до документів, і до термінів їх внесення.

Водночас Рада Нацбанку "без належного обґрунтування причин" відмовилася включити це питання до порядку денного засідання 30 червня, "збільшуючи інституційні ризики для діяльності НБУ", зазначила прес-служба регулятора.

Зазначено, що під час голосування лише чотири з дев'яти членів Ради НБУ підтримали розгляд цього питання під час засідання 30 червня.

"Вважаю заяву прес-служби НБУ такою, що дестабілізує відносини між Радою та правлінням НБУ та викривляє дійсність фактів", - написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин у Facebook у вівторок.

За його словами, члени органу більшістю голосів не внесли зміни до порядку денного з огляду на те, що на думку окремих членів Ради НБУ наданий пакет документів щодо реалізації вимоги проведення спеціальної перевірки кандидата був неповним.

"За наявності відповідних висновків компетентних органів, відповідальних за реалізацію норм закону "Про запобігання корупції", питання може бути внесено до порядку денного", - уточнив він.

Данилишин додав, що відповідно до ст. 20 закону про НБУ, заступник голови центробанку після завершення терміну повноважень перебуватиме на відповідній посаді до вступу на неї нового заступника голови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА