08:38 07.07.2020

Європейський інвестиційний банк надає кредит німецькій компанії для розробки вакцин

2 хв читати
Європейський інвестиційний банк надає кредит німецькій компанії для розробки вакцин

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і німецька компанія CureVac уклали кредитну угоду на суму EUR75 млн для розробки і масового виробництва вакцин, зокрема проти SARS-CoV-2 (коронавірусу).

Як повідомив ЄІБ у понеділок у своєму комюніке, він підтримає завершення будівництва нового заводу CureVac із виробництва рибонуклеїнової кислоти в Тюбінгені, Німеччина.

Угода фінансується у рамках Фонду InnovFin фінансування боротьби з інфекційними захворюваннями Horizon 2020, програми ЄС із досліджень та інновацій на 2014-2020 роки. Кредит ЄІБ буде надано трьома траншами по EUR25 млн у міру завершення наперед визначених етапів.

Фінансовий фонд InnovFin із боротьби з інфекційними захворюваннями - це спільний проект Єврокомісії та ЄІБ. Він працює у рамках Horizon 2020, програми досліджень та інновацій ЄС на 2014-2020 роки, даючи змогу ЄІБ надати від EUR7,5 до 75 млн фінансування інноваційним гравцям, що розробляють вакцини, ліки, медичні та діагностичні прилади і дослідницьку інфраструктуру. У зв'язку з пандемією COVID-19 Єврокомісія ухвалила рішення посилити його на EUR400 млн.

CureVac - провідна біотехнологічна компанія в галузі клінічної стадії у сфері технології месенджерної РНК (мРНК) із 20-річним досвідом розробки та оптимізації цієї універсальної молекули для медичних цілей. Принцип запатентованої технології CureVac полягає у використанні мРНК як носія даних для інструктажу людського організму виробляти власні білки, здатні боротися з широким спектром захворювань. Компанія застосовує свої технології для розробки методів лікування раку, терапії антитілами, лікування рідкісних захворювань і профілактичних вакцин.

Штаб-квартира CureVac розташована в Тюбінгені, а її виробничі філії - у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) та Бостоні (США).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА