13:05 27.07.2020

ICU оцінює падіння ВВП України в червні на рівні 8% і прогнозує спад за підсумками II кв. на 10-11%

1 хв читати
ICU оцінює падіння ВВП України в червні на рівні 8% і прогнозує спад за підсумками II кв. на 10-11%

 Інвестиційна група ICU очікує уповільнення падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України в червні 2020 року до 8% до аналогічного періоду 2019 року (р/р) завдяки поліпшенню показників промисловості й торгівлі, повідомив голова департаменту макроекономічних досліджень групи Сергій Ніколайчук у понеділок.

"На основі місячних показників ми оцінюємо падіння ВВП у ІІ кварталі приблизно на 10-11% р/р (порівняно з 10% р/р у нашому прогнозі). Водночас більше ніж один відсотковий пункт у цьому падінні забезпечений фактором пізнішого початку збору врожаю зернових, що має компенсуватися наступного кварталу", - написав він у Facebook.

Уточнюється, що при цьому в багатьох інших сферах відновлення економіки відбувається швидше за попередні очікування групи.

Ніколайчук також зазначив, що досить швидке відновлення внутрішнього попиту та світової економіки збільшують імовірність кращого результату для ВВП за підсумками 2020 року порівняно з червневим прогнозом ICU (падіння на 6,7%).

Водночас ризики подальшого відновлення залишаються високими внаслідок нових хвиль зараження COVID-19 в окремих регіонах світу й можливого погіршення очікувань щодо перспектив економічного розвитку споживачами та бізнесом, зазначив аналітик.

Ніколайчук додав, що опубліковані дані Держстату щодо транспорту, торгівлі та промисловості в червні підтвердили очікування інвестиційної групи стосовно продовження відновлення економічної активності з послабленням карантину та соціального дистанціювання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА