19:22 28.07.2020

Фінансовий і банківський сектор повертається до найму співробітників повільніше за інших

2 хв читати
Фінансовий і банківський сектор повертається до найму співробітників повільніше за інших

Компанії в усіх секторах останніми тижнями активізують пошук нових співробітників, проте найповільніше повертається до найму фінансовий і банківський сектор, свідчить дослідження Центру економічних стратегій (ЦЕС).

"Останніми тижнями компанії в усіх секторах активізують пошук нових співробітників. Дані свідчать про швидке та значне відновлення зайнятості в усіх проаналізованих секторах. Найповільніше повертаються до найму компанії у сфері фінансів і банків", - зазначено в дослідженні, оприлюдненому у вівторок.

Згідно з матеріалами ЦЕС, за останніми даними, кількість вакансій у цій сфері становить 55% докарантинного періоду за статистикою Державної служби зайнятості, 63% - за даними сайту пошуку роботи rabota.ua і 60% - за статистикою сайту work.ua.

Водночас відновлення в секторах, які постраждали найбільше, було швидким: кількість вакансій у готельно-ресторанному бізнесі становить 64-84% докарантинного рівня, в роздрібній торгівлі - 80-101%.

"Це означає, що впровадження обмежень на роботу цих галузей було найважливішою причиною скорочення зайнятості: після зняття обмежень кількість вакансій повернулася або різко повертається до норми", - пояснили автори дослідження.

Водночас дослідження свідчить про відсутність чіткої статистичної картини про безробіття під час карантину.

"Дивлячись на офіційну статистику Держстату, можна припустити, що кількість втрачених через коронакризу робочих місць вимірюється в сотнях тисяч, тоді як за даними соціологічних опитувань - у мільйонах. Так, за нашими розрахунками, які ґрунтуються на даних Держстату за кількістю найнятих працівників, лише 2% робочої сили (368 тис. українців) втратили роботу під час пікового періоду коронакризи, тоді як за даними соціологічних опитувань ця цифра може сягати 16% (2,8 млн)", - зазначено в дослідженні.

На піку карантину безробіття могло сягати 3,1 млн осіб, або 17% робочої сили, зазначають автори дослідження, посилаючись на дані соціологічних опитувань. Проте вони зауважують, що ця цифра може бути завищена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА