08:10 31.07.2020

Smart Energy вважає необгрунтованими обшуки НАБУ в офісах компанії в рамках розслідування законності видачі ліцензії "Арконі"

2 хв читати
Smart Energy вважає необгрунтованими обшуки НАБУ в офісах компанії в рамках розслідування законності видачі ліцензії "Арконі"

Smart Energy вважає необгрунтованими обшуки Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) в своїх офісах у рамках розслідування законності видачі в 2017 році спеціального дозволу на видобуток вуглеводнів ТОВ "Аркона Газ-Енергія", придбаної у березні цього року належною до групи Enwell Energy (раніше - Regal Petroleum).

"Не зовсім зрозумілий зв'язок між отриманням ліцензії, діями посадових осіб Держгеонадр, "Аркони" і недавньої угодою. Три роки тому ми взагалі нічого не знали про "Аркону". Але ми завчасно попередили представників НАБУ, що всі документи, як і належить, знаходяться у володінні лондонської Enwell Energy, куди правоохоронцям і варто звертатися. Компанії, розташовані в київському офісі і в Полтавській області, не є сторонами угоди, - наводяться в прес-релізі слова генерального директора Smart Energy Сергія Глазунова.

"Тим не менше, НАБУ, володіючи цією інформацією, вдалося до крайнього заходу - обшуків, які заблокували діяльність всієї групи. Детективи НАБУ "заблукали в трьох соснах" і наполегливо звертаються до третіх осіб, які не є власниками шуканих документів", - додав він.

Глазунов вважає такі дії незаконними, і закликав правоохоронців не блокувати роботу компаній групи. "Ми співпрацюємо зі слідством, надаємо всю інформацію на першу вимогу і не бачимо необхідності в таких екстраординарних дій з боку НАБУ", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Regal Petroleum в кінці березня 2020 року оголосила про покупку за $ 8,63 млн ТОВ "Аркона Газ-Енергія". Перший транш за угодою склав $ 4,315 млн. Друга частина виплат $ 2,157 млн буде перерахована колишнім власникам компанії у разі задовільного врегулювання претензій третьої сторони до "Аркони" в частині ліцензії. У разі здійснення другого платежу третій транш обсягом $ 2,157 млн піде за другим протягом року.

Згідно з даними ДНВП "Геоінформ України", ліцензія "Аркона Газ-Енергія" на розробку Свистунівсько-Червонолуцкого газоконденсатного родовища діє до 18 травня 2037 року.

Окружний адміністративний суд Києва 1 липня 2020 року задовольнив позовні вимоги ПАТ "Укрнафта", яка раніше володіла ліцензією на розробку родовища, про визнання недійсною видачі ліцензії "Аркона Газ-Енергія."

Суд, зокрема, скасував наказ Державної служби геології і надр №217 від 15 травня 2017 року про надання "Аркона Газ-Енергія" спеціального дозволу на користування надрами вищевказаного родовища;

Smart Energy - керуюча компанія, що входить в групу "Смарт-холдинг" Вадима Новинського і займається реалізацією проектів у сфері видобутку вуглеводнів та альтернативної енергетики. Нафтогазовий напрям групи представлено в Полтавській і Харківській областях компаніями ПрАТ "Укргазвидобуток", публічною британською компанією Regal Petroleum з активами в Полтавській (представництво "Регал Петролеум Корпорейшн ЛТД"), ТОВ "Пром-Енерго Продукт" і ТОВ "Аркона Газ-Енергія".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА