14:04 06.08.2020

"Укравтодор" до 2025 р. планує побудувати 2,9 тис. км цементобетонних доріг

2 хв читати
"Укравтодор" до 2025 р. планує побудувати 2,9 тис. км цементобетонних доріг

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") до 2025 року планує побудувати 2,9 тис. км цементобетонних доріг у країні.

Згідно з програмою розвитку цементобетонних доріг в Україні, оприлюдненою главою "Укравтодору" Олександром Кубраковим на своїй сторінці у Facebook, основними об'єктами мережі цементобетонних доріг будуть об'єкти на півдні України, оскільки бетонні дороги більше пристосовані до спекотної погоди та проїзду перевантаженого транспорту.

У перспективі будівництво таких доріг: Харків – Перещепине (М-29, 180 км), Одеса - Новий Буг (Р-55, 135 км), Бориспіль-Маріуполь (Н-08, 95 км - у межах Дніпропетровської області).

"На сьогодні цементобетонні дороги становлять лише 1% загальної протяжності мережі автомобільних доріг в Україні, але якщо втілимо розроблену програму - матимемо щонайменше 3%, це близько 2,9 тис. км за п'ять років", - написав Кубраков.

Глава "Укравтодору" додав, що у світі будівництво бетонних доріг значно дорожче, ніж асфальтобетонних, але, за даними ДП "ДерждорНДІ", в Україні вони мають бути дешевші - тому що бітум на 60% Україна імпортує, а цемент - вітчизняний.

"Усі тендери на "бетонки", які ми нині будуємо, проводилися ще до мене, тому не можу їх судити. Й очікуємо завершення розробки проекту з використанням технології укочуваного бетону на дорозі територіального значення в Київській області - тендер має показати, чи буде реальна економія", - додав він.

Нині в Україні реалізовуються проекти з цементобетонним покриттям на дорозі Н-31 Київ-Дніпро в Полтавській області, на дорозі М-06 - обхід Житомира й на дорозі Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв у Миколаївській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА