20:45 28.08.2020

Уряд України схвалив внесення Північно-Кримського каналу та Каховського магістрального каналу до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації

1 хв читати
Уряд України схвалив внесення Північно-Кримського каналу та Каховського магістрального каналу до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації

Уряд України схвалив законопроект "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

"До цього переліку, за пропозицією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, включено два стратегічні об’єкти - Управління Північно-Кримського каналу та Управління Головного Каховського магістрального каналу. Ці підприємства внесені до переліку задля забезпечення сталого контролю над ними та уникнення можливих загроз національним інтересам", - повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

"Мінреінтеграції стурбоване ситуацією в тимчасово окупованому Криму, де російська окупаційна влада варварськи використовує водні ресурси для забезпечення водою окупаційної армії та подальшої мілітаризації українського півострова, нехтуючи при цьому потребами населення. За оцінками фахівців, наявних ресурсів достатньо для повного забезпечення потреб населення півострова. Те, що ми спостерігаємо – є свідомим порушенням Росією норм міжнародного гуманітарного права. Україна відновить подання води до Криму одразу після його деокупації", - сказав заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко.

Управління Північно-Кримського каналу й Управління Головного Каховського магістрального каналу перебувають у переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, затвердженому постановою Кабміну №83 від 4 березня 2015 р.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА