18:21 17.09.2020

Рішення НБУ щодо облікової ставки залежатимуть від розвитку ситуації з коронавірусом

2 хв читати
Рішення НБУ щодо облікової ставки залежатимуть від розвитку ситуації з коронавірусом

Рішення Національного банку України (НБУ) щодо облікової ставки, яка на сьогодні перебуває на рівні 6% річних, залежатимуть від розвитку ситуації з коронавірусом, повідомило правління центробанку під час зустрічі з керівниками установ-членів Форуму провідних іноземних фінансових інституцій (FLIFI) у четвер.

"Упродовж останніх монетарних засідань НБУ зберігав облікову ставку на рівні 6%. У тих умовах - це оптимальне рішення. (...) Подальші рішення залежатимуть від розвитку ситуації з коронавірусом", - повідомила прес-служба НБУ у Facebook у четвер, переказуючи основні тези зустрічі.

Під час зустрічі правління НБУ також зазначило, що діалог України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) триває, уточнивши, надходження наступного траншу від Фонду очікується цього року.

Ще однією темою зустрічі було пожвавлення іпотечного кредитування, зокрема, правління Нацбанку зазначило, що зниження процентних ставок за іпотекою до однознакового рівня - це питання цього та наступного років, повідомила прес-служба.

Правління також додало, що центробанк долучився до розробки нового законодавства про фінансово-кредитні механізми для будівництва житла, ціллю якого є посилення відповідальності забудовників і прозорість фінансування ринку нерухомості.

Повідомляється, що в рамках зустрічі правління регулятора звернуло увагу на поглиблення в останні місяці Нацбанком діалогу з його "ключовими стейкхолдерами": з урядом, Радою НБУ, бізнесом та міжнародним співтовариством.

"Хочу вас запевнити, що НБУ залишатиметься вашим прогнозованим та передбачуваним партнером. Ви не побачите жодних розворотів на 180 градусів у нашій політиці", - зазначив під час зібрання глава НБУ Кирило Шевченко, слова якого наводить прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА