18:49 01.10.2020

"Укроборонпром" презентував віце-прем'єру стратегію трансформації в 7 галузевих холдингів

2 хв читати
"Укроборонпром" презентував віце-прем'єру стратегію трансформації в 7 галузевих холдингів

 Команда держконцерну "Укроборонпром" представила віце-прем'єру - міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олегу Уруському комплексну стратегію трансформації та розвитку концерну до 2030 року, яка передбачає реорганізацію 60 підприємств концерну в сім галузевих холдингів: "авіаремонт", "бронетехніка", "високоточне озброєння", "боєприпаси та спеціальна хімія", "радарні системи", "морські системи" та "спецекспорт".

"Узгодження стратегії з Мінстратпромом є важливим кроком для перетворення "Укроборонпрому" на якісно нову холдингову компанію - "Оборонні системи України", - наведено в релізі держконцерну слова першого заступника генерального директора Романа Бондаря.

За його словами, стратегія будується на чотирьох "китах": підвищення якості продукції, залучення інженерних талантів і підвищення соціальних стандартів; пошук інвестицій та створення спільних підприємств; розвиток нових технологій і розробка нових конкурентних продуктових платформ для стимулювання експорту. Документ описує цільову модель нової оборонної холдингової компанії з функціями фінансового та корпоративного центру з управління галузевими об'єднаннями.

Концепцію трансформації, згідно зі статутом компанії, має затвердити наглядова рада концерну, після чого її буде передано на розгляд та остаточне твердження Кабінету Міністрів.

"Укроборонпром" нагадує, що спочатку в травні пропонував реорганізувати 50 підприємств і об'єднати 38 учасників концерну, на яких припадає 88% доходу, в шість холдингів, і зазначає, що запропонована концепція враховує всі коментарі та пропозиції віце-прем'єра Уруського, отримані протягом липня-вересня поточного року.

"Решта підприємств буде передана в управління іншим органам, зокрема до Фонду державного майна", - йдеться в повідомленні. Згідно з ним, до складу майбутнього оборонного холдингу також пропонують не включати деякі авіабудівні підприємства концерну, які мають відійти до самостійних об'єднань в аерокосмічній галузі. А низку підприємств, включно з концерном, у процесі трансформації пропонується ліквідувати.

Кінцевий перелік підприємств, що підлягають реорганізації, має затвердити наглядова рада і Мінстратпром.

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входять близько 112 підприємств українського ОПК, включно з держкомпанією "Укрспецекспорт" та її дочірніми підприємствама. Ще 21 підприємство держконцерну розташоване на тимчасово окупованій території Криму і на не підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 року закону, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК.

На початку травня цього року Бондар заявляв про плани передати Фонду держмайна 28 підприємств держконцерну. За його словами, загалом у держконцерні 137 підприємств, із них працюють 116.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА