18:30 07.10.2020

ЄБРР та Україна підписали меморандум про зміцнення корпоративного управління, який зобов'язує "Укравтодор" провести антикорупційну реформу

2 хв читати
ЄБРР та Україна підписали меморандум про зміцнення корпоративного управління, який зобов'язує "Укравтодор" провести антикорупційну реформу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та уряд України підписали меморандум про взаєморозуміння, в рамках якого як пілот Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") зобов'язується провести антикорупційну реформу.

Як повідомляється у прес-релізі ЄБРР у середу, у меморандумі сторони домовилися підтримувати зусилля з метою поліпшення системи закупівель "Укравтодору" та зміцнення його внутрішнього контролю, політик і процедур, спрямованих на запобігання хабарництву та корупції.

Розпорядження Кабміну від 5 жовтня 2020 року №1216-р про схвалення проекту меморандуму оприлюднено на сайті уряду.

"Партнерство "Укравтодору" та ЄБРР в питанні корпоративного управління та антикорупційних практик - це ще одне свідчення того, що в Україні є політична воля виключити можливості для будь-якої корупції. Крім того, така співпраця з нашими партнерами дасть змогу підвищити ефективність державних інвестицій в інфраструктурні проекти. Уряд продовжує реформу корпоративного управління, керуючись найкращими практиками Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і розглядає 15 державних підприємств, де планується проведення реформи найближчим часом", - наводить прес-служба слова прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

За словами керуючого директора ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, який підписав меморандум від імені банку, "ця співпраця в посиленні антикорупційних заходів у дорожньому секторі стане пілотним проектом і лакмусовим папірцем для впровадження ширшої програми, яку підтримує ЄБРР, щодо запобігання корупції та поліпшення управління для всіх українських державних підприємств та організацій державного сектору".

У рамках цієї угоди Україна зобов'язується впровадити Керівні принципи ОЕСР з корпоративного управління на державних підприємствах, а також прийняти всеосяжну політику державної власності.

Зазначається, що робота із поліпшення корпоративного управління на держпідприємствах і в Держагентстві включатиме в себе перегляд систем управління ризиками, дотримання нормативних вимог (комплаєнс) та внутрішнього аудиту, а також заміну наявних структур незалежними і кваліфікованими фахівцями. Для персоналу проводитиметься навчання з етики та доброчесності. Треті сторони, зокрема підрядники та постачальники, в майбутньому також повинні будуть дотримуватися тих самих антикорупційних принципів.

Крім цього, уряд України та ЄБРР працюватимуть над приведенням систем закупівель на держпідприємствах і в державних агентствах у відповідність із Глобальним стандартом закупівель і постачань Чартерного інституту закупівель та постачання і допомагатимуть їм у проходженні міжнародно визнаної сертифікації у сфері закупівель. Реформа включатиме в себе програми розвитку персоналу та впровадження комплексних електронних систем закупівель, які охоплюватимуть весь інвестиційний цикл від початку до кінця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА