14:28 22.10.2020

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 6%

2 хв читати
НБУ зберіг облікову ставку на рівні 6%

Правління Національного банку України (НБУ) вирішило зберегти облікову ставку на рівні 6%, повідомляється на сайті центробанку в четвер.

"Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. Збереження м’якої монетарної політики спрямоване на підтримку економічного відновлення і досягнення цілі з інфляції", - зазначено в повідомленні.

Нацбанк зазначив, що у вересні інфляція залишалася нижчою цільового діапазону (4-6%) - внаслідок збільшення пропозиції продуктів харчування темпи зростання споживчих цін сповільнилися до 2,3% у річному вимірі.

"Цей фактор нейтралізував зворотний тиск на ціни з боку інших чинників: послаблення гривні, подорожчання енергоносіїв, відновлення економічної активності та споживчого попиту", - додав регулятор, уточнивши, що такий баланс різноспрямованих факторів є тимчасовим.

Зазначено, що за попередніми даними онлайн-моніторингу цін НБУ, в поточному місяці інфляція трохи прискорилася.

Нацбанк додав, що незважаючи на незначний ефект відображення девальвації на цінах, інфляційні очікування бізнесу й населення також продовжили погіршуватися, при цьому індекс споживчих настроїв покращився.

Згідно з повідомленням, в умовах високого рівня невизначеності подальша монетарна політика центробанку залежатиме насамперед від розвитку епідемічної ситуації та затверджених параметрів бюджетної політики.

Уточнюється, що якщо пожвавлення внутрішнього попиту і ділової активності виявиться нестійким через збільшення захворюваності, регулятор буде готовий підтримати економіку подальшим зниженням облікової ставки. Водночас Нацбанк також готовий буде підвищити облікову ставку у 2021 році в разі посилення інфляційного тиску.

"Баланс між стимулюванням економіки і підтриманням помірної інфляції буде зберігатися і надалі. Вагомим фактором для рішень Національного банку стануть затверджені параметри фіскальної підтримки економіки, яка передбачається значною й у наступному році", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА