22:02 26.10.2020

"Метінвест" на ММК ім. Ілліча завершує реконструкцію на понад $ 150 млн незважаючи на пандемію коронавірусу

2 хв читати
"Метінвест" на ММК ім. Ілліча завершує реконструкцію на понад $ 150 млн незважаючи на пандемію коронавірусу

Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча (ММК, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", завершує один із найбільших екологічних проектів в історії незалежної України - реконструкцію аглофабрики меткомбінату, інвестиції в яку склали понад $ 150 млн.

Як повідомив "Метінвест-Маріуполь" на своїй сторінці в Facebook у понеділок, найбільший екологічний проект в історії незалежної України наближується до завершення.

"Масштабні роботи над проектом тривають протягом кількох років. Покроково модернізують агломашини і встановлюють сучасні аспіраційні установки. На агломашинах ремонтують колектори відхідних газів, газоповітряпроводів горна, замінюють равлики ексгаустера і вакуум-камери. Змінили технології виробництва і перейшли з використання коксового дріб'язку на антрацит. У зв'язку з чим до проекту внесли коректування - замінили чинну очисну установку на ділянці підготовки шихти на новий ефективний рукавний фільтр ВУ-11, який вже пройшов випробування і запущений в роботу", - констатується в прес-релізі.

При цьому уточнюється, що в центрі уваги залишається будівництво двоступеневої системи очищення газів, що відходять від агломашин. Перший ступінь очищення агломераційних газів (циклони) дозволяє очистити пиловий потік від великої фракції пилу. На другому щаблі - в рукавних фільтрах - відбувається більш тонке його очищення. Також вони дають можливість очищення аглогазів і від сполук сірки.

У зоні спікання аспіраційними системами вже обладнали всі 12 агломашин. Встановили необхідне обладнання на зоні охолодження другого аглокорпусу. На завершальній стадії роботи з установки другого ступеня газоочищення на зоні охолодження інших шести машин.

"Налагодження програмного забезпечення системи управління газоочисним обладнанням зараз ведуть фахівці з Італії. З її допомогою працівники підприємства зможуть стежити за всіма технологічними процесами з моніторів комп'ютерів і оперативно реагувати в разі зміни параметрів", - резюмується в прес-релізі.

Як повідомлялося, група "Метінвест" продовжила виконувати основний екологічний проект: будівельно-монтажні роботи з установки комплексів нової двоступеневої очистки аглогазів і зон спікання 12 агломашин цеху агломерації на ММК ім.Ілліча. Перша черга - груба очистка від пилу за допомогою сучасних італійських циклонів HURRICLONE, друга - доочищення газу від пилу і з'єднань сірки в потужних рукавних фільтрах, що дозволяють знизити викиди пилу більш ніж у 10 разів.

Установка програмного забезпечення була запланована на перший квартал 2020 року, але через пандемію коронавірусу італійські фахівці покинули країну ще на початку весни, не встановивши все необхідне для подальшого налагодження обладнання. На сьогодні, завдяки послабленню карантинних заходів, італійські фахівці змогли приступити до завершення проекту.

Понад сім років триває екологічна модернізація аглофабрики підприємства.

ММК ім. Ілліча входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА