10:25 14.12.2020

"Укрзалізниця" запустила перший сучасний центр управління рухом у Харкові

1 хв читати
"Укрзалізниця" запустила перший сучасний центр управління рухом у Харкові

АТ "Укрзалізниця" розпочала процес створення сучасних центрів управління рухом і запустила перший такий центр у Харкові.

"Відсьогодні фактично впроваджено повноцінне функціонування укрупненого регіонального центру управління рухом Південної залізниці. Протягом півроку плануємо перевести на вказаний центр управління рухом Придніпровської залізниці", - повідомив директор департаменту управління рухом "Укрзалізниці" Олександр Ткаченко.

Як зазначено в повідомленні на сайті компанії, робота цього центру побудована на основі найкращих європейських практик.

Новостворений центр об'єднав функцію управління рухом Південної та Донецької залізниць. Зокрема, на регіональний центр управління рухом Південної залізниці переключено оперативно-технологічний зв'язок станцій та енергодиспетчерських дільниць Донецької залізниці.

За словами Ткаченка, укрупнення центрів управління рухом потягів дасть змогу усунути дублювання функцій управління рухом між регіональними філіями.

"Крім того, за рахунок концентрації диспетчерського апарату декількох філій в одному регіональному центрі управління рухом буде підвищено оперативність та узгодження під час планування поїзної роботи, швидкість ухвалення управлінських рішень та оперативність усунення системних недоліків", - додав Ткаченко.

Далі у планах "Укрзалізниці" - створення аналогічного центру в Києві, який об'єднає управління рухом на Південно-Західній, Львівській та Одеській залізницях.

Як повідомлялося, до кінця наступного року "Укрзалізниця" планує завершити перепідпорядкування підрозділів та виділити чотири вертикалі майбутнього холдингу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА