16:45 24.12.2020

"Мотор Січ" розпочала льотні випробування лопатей для вертольотів

2 хв читати
"Мотор Січ" розпочала льотні випробування лопатей для вертольотів

ПАТ "Мотор Січ" у четвер на своєму льотно-випробному комплексі розпочало льотні випробування композитних лопатей для вертольотів Мі-8 і металевих - для Мі-24 українського виробництва.

"Це визначна подія для України, адже вона увійшла в п’ятірку держав світу, які виготовляють лопаті для важких вертольотів! А це означає, ми маємо нові можливості для української армійської авіації та перспективи для розвитку експортних ринків", - прокоментував цю подію на своїй сторінці у Facebook віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський із Запоріжжя.

За його словами, для організації виробництва запорізькі авіабудівники придбали унікальне високотехнологічне обладнання, аналогів якому немає на території України, а також було підготовлено персонал для роботи з ним.

Як уточнило місцеве видання sky.zp.ua, зі створенням лопатей "Мотор Січ" змогла завершити повний цикл виготовлення вертольотів. Загалом планується запустити в серійне виробництво близько 60 комплектів лопатей на рік, а у 2021 році в ході пілотного проекту — 20.

"Кожен комплект лопатей виробляється під певну вагову характеристику вертольотів. Ми говоримо сьогодні переважно про важкі вертольоти. Лопаті для них виробляли раніше тільки США, Росія і Китай. Сектор важких вертольотів займає 17% від загальної кількості вертольотів, що випускаються, і це досить великий показник", - наводить видання слова президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва.

На події був присутній, окрім Уруського, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

За його словами, всі вертольоти Мі-24, а це чотири бригади армійської авіації, очікують цих лопатей. "Вертольоти й пілоти в нас були, а ось лопатей раніше не було. Сьогодні ми побачили перші вертольоти з українськими лопатями, які піднялися в повітря. У нас уже є плани спільно з ПАТ "Мотор Січ", і ми сподіваємося, що вже в 2021 році нам вдасться серйозно підняти парк бойових вертольотів", - цитує головнокомандувача sky.zp.ua.

Державні випробування заплановані на 2021 рік - оцінку виконуватиме Державний інститут випробувань і сертифікації озброєння і військової техніки, а також Міноборони, після чого буде ухвалено рішення про серійне виробництво.

Представники підприємства зазначили, що паралельно працюють над створенням легких вертольотів, створених переважно з композитних матеріалів повністю з українськими комплектуючими.

ПАТ "Мотор Січ" - один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію до більше ніж 100 країн світу.

Підприємство в січні-вересні 2020 року отримало 930,2 млн грн чистого прибутку, тоді як за аналогічний період 2019 року чистий збиток становив 532,7 млн грн. Чистий дохід "Мотор Січі" зріс на 20,2% - до 7 млрд 679,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА