16:43 30.12.2020

"Укравтодор" відкрив рух в обхід міста Кобеляки на трасі Дніпро - Решетилівка на Полтавщині

2 хв читати
"Укравтодор" відкрив рух в обхід міста Кобеляки на трасі Дніпро - Решетилівка на Полтавщині

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") відкрило рух транспорту новим комплексним обходом міста Кобеляки та села Красне у рамках розвитку автомобільної дороги Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка.

"Ділянку Кобеляки - Гора - Гайове - Красне збудували, фактично, за 8 місяців 2020 року. Ще у квітні тут була лише земля - а вже у грудні тут з’явилося повноцінне цементобетонне покриття. Відсутність окремого швидкісного маршруту між Дніпром та Києвом - це аномалія нашої дорожньої мережі. У рамках "Великого будівництва" вона буде повністю виправлена", - наведено слова голови "Укравтодору" Олександра Кубракова у повідомленні у Telegram-каналі агентства в середу.

За даними "Укравтодору", щодоби автомобільною дорогою Н-31 курсує до 15 тис. транспортних засобів, при цьому три із п'яти автомобілів - вантажівки, які нерідко їдуть із порушенням габаритно-вагових норм. І оскільки підтримання проїзного стану цієї дороги шляхом поточного та ямкового ремонту стало неефективним - було ухвалено рішення про повну реконструкцію цієї дороги, у рамках якої і побудували комплексний обхід м. Кобеляки та с. Красне повністю в цементобетоні з протяжністю у 17,2 км.

Були організовані два проїзди по дві смуги для руху в кожному напрямку, що, на думку "Укравтодору", сприятиме підвищенню рівня безпеки, зручності та швидкості руху, зниженню викидів шкідливих речовин у довкілля.

Підрядником на об'єкті була компанія "Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті" (Туреччина).

Загалом на автодорозі Дніпро - Решетилівка вже облаштовано 51 км покриття у верхньому шарі.

Загальна протяжність автодороги Н-31 у межах Полтавської області становить 79,4 км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА