14:28 14.01.2021

Уряд України пропонує спростити ввезення садивного матеріалу з ЄС, США та Канади

1 хв читати
Уряд України пропонує спростити ввезення садивного матеріалу з ЄС, США та Канади

Уряд України затвердив законопроект із правками до закону "Про насіння і садивний матеріал", який дозволяє ввезення та використання на території України без реєстрації садивного матеріалу багаторічних культур, внесених до реєстрів сортів рослин країн ЄС, Австралії, Канади та США.

"Гармонізація національного законодавства з правом ЄС сприятиме виробництву в Україні високоякісного садивного матеріалу, який відповідає сучасним міжнародним вимогам. Це дозволить українським виробникам підвищити свою конкурентоспроможність та зміцнити позицію України на світовому ринку", - наведено коментар глави Мінекономіки Ігоря Петрашка у прес-релізі міністерства у четвер.

Відповідно до законопроекту, розміщеного на сайті уряду, буде дозволено використовувати садивний матеріал багаторічних культур, не внесених до реєстру України, якщо розмноження відбувається для вивезення за межі України.

Планується, що законопроект підвищить ефективність вирощування розсади плодових, ягідних, горіхових культур, винограду та хмелю, спростить ведення підприємництва у сферах насінництва за рахунок поліпшення чинних правових норм, які регулюють правовідносини у сфері вирощування багаторічних рослин шляхом імплементації законодавства ЄС, зазначило Мінекономіки.

Воно констатувало, що норми чинного закону не повністю відповідають вимогам галузей, що займаються розмноженням сільгоспрослин вегетативним способом, оскільки він був розроблений переважно для зернових культур, що призвело до негативних наслідків: кількість господарств зменшилася з 241 у 2011 році до 91 у 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА