12:49 16.01.2021

Мінстратегпром та "Укроборонпром" зайнялися відновленням виробництва Ан-74 на ХДАВП

1 хв читати
Мінстратегпром та "Укроборонпром" зайнялися відновленням виробництва Ан-74 на ХДАВП

Державний концерн "Укроборонпром" вивчає можливість відновлення виробництва літаків Ан-74 на ДП "Харківське державне авіаційно-виробниче підприємство" та включення їх до державного оборонного замовлення, повідомив віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський у Facebook.

За його словами, на нещодавній нараді з врегулювання проблемних питань підприємств-учасників "Укроборонпрому" обговорювали, зокрема, можливість відновлення виробництва літаків Ан-74 на ДП "ХДАВП", а також внесення змін до нормативно-правових актів для поліпшення умов випуску продукції оборонного призначення.

"За результатами наради було прийнято ряд рішень, які стосуються важливості включення до державного оборонного замовлення постачання літаків Ан-74 в інтересах Збройних сил України, проведення законодавчих ініціатив щодо покращення фінансового стану ДП "ХДАВП", внесення змін до законодавства України з питань ціноутворення продукції військового призначення та авансування державних контрактів за державним оборонним замовленням", - написав Уруський.

За його словами, в нараді взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, керівництво "Укроборонпрому" і його окремих підприємств.

Літак Ан-74 - модифікація літака Ан-72. Він призначений для здійснення льодової розвідки й транспортних перевезень під час забезпечення науково-дослідних робіт у Центральному Арктичному басейні та Антарктиді. Літак може бути переобладнаний в умовах експлуатації у вантажний і санітарний варіанти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА